Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Ajankohtaista

Vaalikuulutus – asetu ehdolle edustajistoon!

Julkaistu: 3.10.2022 klo 12:00 | Julkaisija: Juha Asikainen (Toiminnanjohtaja)

Ehdolleasettuminen Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajistoon on käynnissä sunnuntaihin 9.10.2022 asti. Edustajistovaaleissa syksyllä 2022 valitaan opiskelijakunnan edustajisto toimikaudeksi 1.1.-31.12.2023. Vaaleissa valitaan yhteensä 12 edustajiston jäsentä sekä enintään 12 varajäsentä. Ehdolle voivat asettua kaikki opiskelijakunnan jäsenmaksun viimeistään 9.10. maksaneet opiskelijakunnan varsinaiset jäsenet.

– Edustajistoon kannattaa hakea, jos haluaa osallistua opiskelijakunnan päätöksentekoon, mutta ei välttämättä ole aikaa päivittäisellä tai viikottaisella tasolla, mutta haluaa olla mukana vaikuttamassa, kertoo opiskelijakunnan puheenjohtaja Mikko Sipilä.

Edustajisto käyttää ylintä päätäntävaltaa opiskelijakunnassa. Opiskelijakunnan varapuheenjohtaja Roosa Havukainen toteaakin edustajiston hyväksi paikaksi oppia uutta opiskelijakuntatoiminnasta. 

– Edustajisto on matalan kynnyksen homma eikä vie paljoa aikaa, mutta siellä pääsee oppimaan valtavasti asioita ja ennen kaikkea vaikuttamaan.

– Edustajistoon kannattaa hakea, jos haluaa päästä syvemmälle korkeakoulukulttuuriin ja olla vaikuttamassa merkittäviin päätöksiin, kuvailee edustajiston jäsen ja liiketalouden opiskelija Julia Perälä.

Vaaliliiton muodostamisesta ja edustajiston tehtävistä voit lukea lisää täältä: Edustajiston vaalit 2023.