Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Ajankohtaista

Tiedote ajankohtaisista järjestelyistä kampuksella

Julkaistu: 26.8.2020 klo 14:21 | Julkaisija: Sini Tuovinen (Viestinnän harjoittelija)

Opiskelijoiden Reppuun on julkaistu tiedote, että Savonia haluaa varmistaa opiskelijoidensa ja henkilöstönsä turvallisuuden koronaepidemiasta huolimatta. Tavoitteenamme on vähentää koronaviruksen leviämis- ja tartuntariskiä yhteisössämme. Savonia seuraa jatkuvasti koronatilannetta ja päivittää ohjeita aktiivisesti, joten muistathan seurata Repun tiedotuksia.

Opetuksen toteuttaminen syksyllä 2020 on poikkeavaa koronan myötä. Savonian periaatteena on, että noin 40% opetuksesta toteutetaan lähiopiskeluna ja noin 60% etäopiskeluna. Näin pyritään vähentämään kampusten ruuhkaisuutta ja varmistamaan turvallinen oppimisympäristö ja opiskelun sujuva eteneminen.
Järjestelyt tehdään ryhmäkohtaisesti ja ajankohtaisen tiedon ryhmäsi opetusjärjestelyistä saat lukujärjestyksesi kautta. Wilma-työjärjestyksen luennan selkeyttämiseksi etäopiskelupäivät erotetaan värikoodien avulla lähiopiskelupäivistä.

  • Siniharmaa = Opiskelu tapahtuu lähiopiskeluna Savonian kampuksella työjärjestykseen merkatussa tilassa.
  • Tumman vihreä = Opiskelu tapahtuu etäopiskeluna opettajan antaminen ohjeiden mukaan.
  • Keltainen = Projektiopinto, joka toteutuu opettajien antaminen ohjeiden mukaan lähi- tai etätyöskentelynä.

Luentojen aikataulumuutokset

Kampusten päiväkohtaisten käyttäjien rajoituksista huolimatta Microkadun kampuksen opiskelijaravintolat (Round ja Bistro) tulevat ajoittain olemaan ruuhkaisia ja turvavälien noudattaminen tulee olemaan erittäin haastavaa. Ruuhkaisuuden välttämiseksi Microkadun kampuksella noudatetaan toistaiseksi seuraavia periaatteita ruokailun porrastamisessa.

Oppitunnin pituus on 45 min + 15 min tauko, kaksoistunteja pitämällä saadaan väljyyttä ruokailuun.

  • Aamun 4 h opetuksessa klo 8.15-12.00, ruokailu klo 11.30 alkaen
  • Aamun 3 h opetuksessa klo 8.15-11.00, ruokailu klo 10.45
  • Aamun 3 h opetuksessa klo 9.15 – 12.00, ruokailu klo 11.45
Opetus, joka on klo 10.15 – 12.00 aloitetaan jatkossa tasan klo 10.00, jolloin opiskelijaryhmä ehtii ruokailuun klo 11.30. Tunnit, jotka on merkitty klo 12.15-14.00 aloitetaan jatkossa klo 12.30.

SYKETTÄ

SYKETTÄ-liikuntapalvelut ovat syyslukukaudella käytettävissä normaalisti. Tunneilla ja tiloissa kiinnitetään huomiota ryhmäkokoihin ja hygieniaan. Seuraamme tiiviisti korkeakoulujen ja hallituksen suosituksia ja tarvittaessa muokkaamme palveluja niiden mukaisesti.

Mitä teen jos tunnen oloni sairaaksi?

Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita (nuha, yskä, kuume), et voi saapua kampukselle. Ota terveyspalveluihin aina ensin yhteyttä puhelimitse. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista. Koronatestin tulos valmistuu muutaman vuorokauden kuluessa. Tämän aikaa sinun, jolta näyte on otettu, tulee olla omaehtoisessa karanteenissa kotona.​​​​​​​ Alla linkit eri kampuskaupunkien ohjeisiin.

Kuopion opiskelijaterveydenhuolto
Kuopion kaupungin päivittyvä tiedote koronaviruksesta

Iisalmi opiskeluterveydenhoitaja 040 809 287
Ylä-Savon soten päivittyvä tiedote koronaviruksesta

Varkaus opiskeluterveydenhuolto 017 579 4600
Varkauden kaupungin päivittyvä tiedote koronaviruksesta

Muistetaanhan siis kampuksella ja myös sen ulkopuolella turvavälit ja hyvä käsihygienia, niin vältymme viruksen mahdolliselta leviämiseltä.