Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Ajankohtaista

Opiskelurauhan julistus 7.9.2023

Julkaistu: 8.9.2023 klo 12:36 | Julkaisija: Juha Asikainen (Toiminnanjohtaja)

Opiskelijakunta julisti opiskelurauhan Savonia-ammattikorkeakoulussa lukuvuodelle 2023-2024. Opiskelirauha julistettiin nyt ensimmäistä kertaa tämän muotoisena. Alta voit lukea opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan Anna Soukkamäki avajaistilaisuudessa, SavoniaStartissa, Kuopion torilla lukeman tekstin:

SavoniaStartissa 7.9.2023:

Rakkaat Savonialaiset!

Opiskelu on melkoinen SAVOTTA mutta yhdessä teemme siitä mahdollisimman mukavan ja innostavan matkan. Siksi haluan opiskelijakunnan puolesta nostaa esiin muutamia periaatteita, jotka auttavat meitä kaikkia nauttimaan opiskeluajastamme ja tukemaan toinen toisiamme tällä matkalla.

  1. Kunnioitetaan toisiamme ja annetaan tilaa erilaisille mielipiteille

Ammattikorkeakoulu on monenlaisten ihmisten yhteisö, jossa on erilaisia taustoja, kulttuureja ja näkemyksiä. Kunnioittakaamme toisiamme ja arvostakaamme erilaisuutta. Kohtelemme toisiamme tasa-arvoisesti ja kuuntelemme toistemme mielipiteitä.

  1. Opitaan yhdessä

Opiskelu ei ole kilpailu, vaan mahdollisuus oppia yhdessä. Jaa tietoa ja auta muita tarvittaessa. Yhteistyössä voimme saavuttaa enemmän kuin yksin.

  1. Käytä hyväksesi kaikki oppimismahdollisuudet

Jokainen uusi tilanne on uusi oppimismahdollisuus! Älä rajoita oppimismahdollisuuksia pelkästään tunneille, sillä ympäristössäsi on opittavaa kaiken aikaa, kunhan annat siihen mahdollisuuden. Asenne ratkaisee!

  1. Huolehditaan jaksamisesta

Opiskelurauhan ylläpitäminen vaatii myös omasta hyvinvoinnistamme huolehtimista. Muista pitää huolta fyysisestä ja henkisestä terveydestäsi. Jos tarvitset apua tai tukea, älä epäröi pyytää sitä.

  1. Ole vastuullinen ja rehellinen

Toimimme opiskeluympäristössä, joka perustuu luottamukseen. Ole rehellinen omassa työssäsi ja kunnioita opetusta. Näin varmistamme oikeudenmukaisen ja avoimen oppimisympäristön.

  1. Ole avoin uudelle

Opiskelu on mahdollisuus kasvuun ja kehittymiseen. Älä pelkää haasteita, vaan tartu niihin rohkeasti. Ole avoin uusille ideoille ja näkemyksille, ja pyri kehittymään jatkuvasti.

  1. Ole osa yhteisöä!

Tarjoamme toisillemme tukea ja kannustusta, erityisesti vaikeina hetkinä. Olemme yhtenäinen korkeakouluyhteisö, joka seisoo yhdessä vaikeuksien edessä ja juhlii yhdessä onnistumisia.

Näillä periaatteilla ja sanoilla toivotan opiskelurauhaa koko ammattikorkeakouluyhteisöllemme. Great Place to Learn tehdään yhdessä!