Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Vaaliliitot ja ehdokkaat

Tältä sivulta pääset tutustumaan opiskelijakunnan edustajistoon vuodelle 2023 ehdolle asettuneisiin ehdokkaisiin sekä vaaliliittoihin.

Edustajistovaali suoritetaan sähköisesti. Äänestyslinkki toimitetaan Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijasähköposteihin opiskelijakunnan jäsenmaksun maksaneille opiskelijoille ennakkoäänestyksen aloituspäivänä 24.10.2022. Äänestyslinkin löydät sähköpostistasi otsikolla ”Edustajistovaali 2022 äänestys on alkanut – Representative Council election 2022 has started”. Äänestysaikaa on varsinaiseen vaalipäivään 2.11.2022 klo 23:59 asti.

Jos et ole saanut äänestyslinkki, niin pyydäthän tarkastamaan, että opiskelijakunnalla on sähköpostiosoitteesi.

Vaaliliitto koostuu tradenomiopiskelijoista, joilla on yhteiset tavoitteet kehittää Savoniaa opiskelijaystävällisemmäksi kouluksi. Tavoitteitamme ovat:

• Tehdä kampuksesta opiskelijoille parempi paikka opiskella, huomioiden erilaiset
oppimistavat.
• Ammattikorkeakouluopiskelijoille oleskelutila, jota voidaan hyödyntää myös muissa
aktiviteeteissa ja opiskelijatapahtumien järjestämisessä.
• Opetuksen laadun varmentaminen ja yhteistyön parantaminen opiskelijoiden ja Savonian
välillä.
• Edustajisto pitäisi tapaamisia Savonian henkilöstön ja muiden sidosryhmien sekä
opiskelijayhdistysten kanssa.

#2 – Essi Lappalainen

Moikka! Minä oon Essi Lappalainen, 21-vuotias wellness-liiketalouden opiskelija. Suoritan tällä hetkellä opintojeni toista vuotta. Opiskelun lisäksi käyn töissä, ja vapaa-aikani vietän yhdessä ystävien kanssa, sekä erilaisten tanssi- ja akrobatialajien parissa. Olen työssäni tarkka, hyvällä tavalla pilkunviilaaja ja määrätietoinen. Minua kuvaillaan helposti lähestyttäväksi ja hyväksi tiimipelaajaksi!

Minua pitäisi äänestää, koska olen aidosti kiinnostunut aktiivitoiminnasta ja haluan olla mukana luomassa Savonian opiskelijoille ympäristöä, jossa jokaisen on hyvä olla. Edustajistossa pystyisin tuomaan esille ideoitani ja vaikuttamaan päätöksiin, joiden avulla opiskelijoiden hyvinvointia parannetaan.

#3 – Sonja Komonen

Olen 23 vuotias kolmannen vuoden kansainvälisen liiketalouden opiskelija Kuopiosta. Olen aiemmin toiminut Kuopion tradenomiopiskelijoiden hallituksessa kahtena kautena yritysyhteistövastaavana, sekä edunvalvontavastaavana. Toimin myös edustajistossa viime vuonna varsinaisena jäsenenä.

Opiskelujen ja aktiivitoiminnan aikana olen saanut laajan käsityksen Savonian toiminnasta, ja eri osa-alueiden rooleista. Opintojeni puolesta minulla on hyvä käsitys myös kansainvälisestä puolesta. Nautin paljon toimia viime vuonna edustajistossa ja oli mahtavaa päästä vaikuttamaan asioihin. Ensi vuodelle minulla on jo valmiina kehityskohteita, joita haluaisin ajaa eteenpäin!

#4 – Siri Markkula

Olen Siri Markkula, kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija myynnin ja markkinoinnin suuntauksessa. Toimin myös Kuopion Tradenomiopiskelijoiden hallituksessa yritysyhteistyövastaavana.

Minulle on tärkeää jokaisen opiskelijan viihtyvyys ja haluan olla osaltani ajamassa opiskelijoiden etua.

#5 – Henna Hyvönen

Moikka!

Oon Henna, 22-vuotias ensimmäisen vuoden Wellness Tradenomiopiskelija. Kuopioon päädyin tänä syksynä ja alunperin kotoisin Oulusta. Olen mukana urheiluakatemian toiminnassa, sillä harrastan sekä valmennan tanssia kansallisella sekä kansainvälisellä tasolla. Olen siis tiimipelaaja ja rakastan työskennellä muiden kanssa!

Tuon ehdokkuudellani esiin juuri aloittaneen opiskelijan tuoreen näkökulman ja minulla on kovasti intoa uuden oppimiselle. Haluan tuoda omat näkemykseni ja mielipiteeni esiin sekä myös auttaa myös muita uusia opiskelijoita tuomaan mielipiteitään esiin. Haluan myös vaikuttaa opiskelijoiden viihtymiseen Savoniassa sekä opiskelujen laatuun!

#6 – Sara Savolainen

Moikka! Meikäläinen on Savolaisen Sara ja opiskelen kolmatta vuotta liiketaloutta, suuntautumisena myynti ja markkinointi. Vaikuttamista oon päässyt harjoittamaan jo vuoden verran paikallisyhdistystoiminnan parissa ja nyt haen uusia tuulia edustajistosta!

Mun sydän sykkii opiskelijoille, vaikuttamiselle ja aktiivitoiminnalle. Edustajiston kautta pyrin vaikuttamaan ihan jokaikisen opiskelijan arkeen kampuksella niin, että opiskeluaika olisi mahdollisimman mielekästä ja helppoa.

#7 – Laura Keskikastari

Laura tässä moi! Mää oon 28-vuotias ja alunperin Oulusta kotoisin. Saavuin Kuopioon opiskelemaan tänä syksynä, eli oon ihan uunituore fuksi. Wellness tradenomin opinnot on lähteny hyvin käyntiin ja nyt ois mahtavaa päästä tutustuu korkeakoulukulttuuriin vähän syvemmin.

Oikeudenmukaisuus on itselleni tosi tärkeää, joten uskon olevani sopiva ehdokas vaikuttamaan tärkeisiin päätöksiin. Uutena opiskelijana tuon myös varmasti hyviä näkemyksiä asioihin ja haluan olla mukana edistämässä meidän kaikkien opiskelijaelämää.

#8 – Kalle Kauppinen

Olen Kalle Kauppinen, 24-vuotias kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija myynnin ja markkinoinnin puolelta. Toimin tällä hetkellä toista kautta KuoTra ry:ssä, tänä vuonna varapuheenjohtajan tehtävissä sekä edustajiston varajäsenenä. Ennen korkeakouluopintoja olin mukana Suomen Lukiolaisten Liiton toiminnassa sekä lukioaikanani kolme vuotta opiskelijakunnan hallituksessa.

Nautin aidosti järjestökentällä toimimisesta ja omaan vahvan kokemuspohjan järjestötoiminnan saralta. Edustajisto on paras mahdollinen tapa vaikuttaa päätöksentekoon aktiivina ja haluan jatkossakin antaa oman työpanokseni sen eteen, että jokainen Savonian opiskelija tuntisi itsensä yhdenvertaiseksi ja huomioiduksi opiskeluaikanaan.

#9 – Patrik Kajan

Olen Kuopiossa koko elämäni asunut kolmannen vuoden myynnin ja markkinoinnin tradenomiopiskelija. Toimin tällä hetkellä Kuopion Tradenomiopiskelijat ry:n hallituksessa jäsenpalveluvastaavana eli vastaan esimerkiksi alkoholittomien tapahtumien sekä liikunnallisten aktiviteettien suunnittelusta sekä järjestämisestä. Opiskeluideni ohella vapaa-ajallani työskentelen osa-aikaisesti, jonka lisäksi tykkään käyttää aikaani liikkuen sekä penkkiurheillen. Edustajistoon päätin hakea siksi, että haluan päästä konkreettisesti vaikuttamaan meidän opiskelijoiden asioihin.

Minua pitäisi äänestä siksi, että uskon tuovani omalla persoonallani ja osaamisellani suuren panoksen edustajiston toimintaan. Nykyisenä järjestö-aktiivina omaan jo hyvät verkostot sekä tunnen tavat toimia. Olen luonteeltani melko rauhallinen, mutta samalla sosiaalinen ja ahkera sekä tulen toimeen omasta mielestäni todella hyvin muiden kanssa ympäristöstä riippumatta.

#10 – Julia Perälä

Olen 22-vuotias kolmannen vuoden wellness-tradenomiopiskelija. Muutin opintojen perässä Iisalmesta Kuopioon kaksi vuotta sitten, sillä löysin tulevan koulutusalani Instagram-mainoksesta. Harrastuksiini kuuluu tanssillinen voimistelu ja uima-altaassa pulikointi. Teen tuurauksia pari kertaa viikossa uimavalvojana opintojeni ohella. Ihmisenä olen helposti lähestyttävä, käytännöllinen ja oma-aloitteinen. Olin keväällä vaihdossa Alankomaissa, josta sain uusien ystävien ja kokemusten lisäksi myös uutta perspektiiviä katsoa asioita.

Haen edustajiston jatkokaudelle, koska tahdon tehdä edustajiston toiminnasta entistä näkyvämpää. Opin ensimmäiseltä kaudelta paljon ja haluan jatkaa toimintaa edustajistossa, jotta se tulisi vielä tutummaksi isommalle joukolle. Koen myös, että aiemmasta järjestötoiminnasta on ollut hyötyä. Minulla on vahva vastuuntunto, joten olisin mielelläni aktiivisessa roolissa edustajistossa.

Terveyden puolesta – Tertta on vaaliliitto, jonka tavoitteena on päästä vaikuttamaan asioihin erityisesti sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoiden näkökulmasta. Huomioimme kuitenkin koko opiskelijakunnan tarpeet ja edustamme myös muiden alojen opiskelijoita osaltamme.

Olemme koonneet Terveyden puolesta liittoon sosiaali- ja terveysalan opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneet vaikuttamisesta opiskelijakunnassa. Haluamme edistää nykypäiväistä ja keskustelevaa opiskelijakulttuuria, johon kaikki ovat tervetulleita. Äänestämällä liiton ehdokasta varmistut, että edustajistossa on sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita edustettuna.

Voit olla yhteydessä ehdokkaisiimme ja tuleviin edustajiston jäseniin, mikäli sinulla herää minkäänlaista kysyttävää!

#11 – Fred Ollikainen

Olen toisen vuoden suuhygienistiopiskelija. Pyrin edustajistoon, koska haluan olla kehittämässä opiskelijakunnan toimintaa ideaalimpaan suuntaan. Haluan opiskelijakunnan keskittyvän ydintehtäväänsä eli edunvalvontaan. Vastaavasti ydintehtävien ulkopuolisesta toiminnasta voidaan leikata, jolloin opiskelijoilta kerättävät maksut saadaan pidettyä mahdollisimman pieninä.

Edunvalvontaan niin oppilaitoksessa, kunnassa kuin valtakunnankin tasolla tulee panostaa, jotta nykyiset opiskelijaedut saadaan säilytettyä ja uusia hankittua. Kaikkea muuta toimintaa tulee arvioida kriittisesti, ja kannattamattomista tai kalliista hankkeista tulee luopua. Myös hallinnon kuluista, kuten kokouspalkkioista, voidaan leikata.

#12 – Jari Känninen

Jartza – 50 v eli vanhemman polven alanvaihtaja – marjatuotannon erikoisasiantuntijasta ja yrittäjästä sairaan hyväksi hoitajaksi.
Aiemmassa elämässä harjoitteluvuodet USAssa, ammattimatkoja Euroopassa ja kotimaassa, projektityötä ja asiantuntijatehtäviä ja 6 v opehommia OAMK:ssa – nyt kotiolot ja lähityöt on POP. Vaikka ”vanhus” ei jaksa fuksivuotta bilettää, niin on opiskeluista kaapissa jo 4 haalarit ennestään. Vahva järjestökokemustausta ja euroviisuhörhö.

EI LUULOLLA VAAN TIEDOLLA JA TAIDOLLA!
Elämän mittainen oppiminen on MUST – opiskelu ei ole koskaan turhaa ja kaikesta aiemmasta löytyy aina jotain uudelle alalle – viinituotannon ammattitutkinnon reseptilaskuista on muuten tosi hyvä hyöty lääkelaskennassa.

#13 – Anna-Kaisa Savinainen

Olen kolmannen vuoden sairaanhoitaja opiskelija. Luonteeltani olen sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut. Opiskelujen ohella teen töitä kehitysvammaisten kanssa, sekä harrastan liikuntaa eri lajien parissa.

Aikaisempaa kokemusta löytyy opiskelijayhdistyksen ja urheiluseuran hallituksesta, sekä olen ollut kuluvalla kaudella Savotan edustajiston jäsen. Koen pääseväni edustajistossa vaikuttamaan laajasti opiskelijoiden asioihin ja rakentamaan parempaa opiskelijakulttuuria. Näiden asioiden ansiosta olen oppinut yhä enemmän muiden mielipiteiden kuuntelemista ja ryhmässä tekemistä.

Koen, että ensimmäinen kausi edustajistossa avasi silmäni, mitä Savotta oikeasti tekee. Minulla on kova halu päästä olemaan mukana vaikuttamassa opiskelijoiden asioihin niin isommassa mittakaavassa, kuin pienempienkin asioiden kohdalla. Haluan ottaa huomioon päätöksen teossa myös kanssa opiskelijoiden mielipiteet.

#14 – Taru Sartolahti

Moikka! Mie oon Sartolahden Taru, opiskelen ensihoitoa tavoitteena joku päivä omistaa vahva osaaminen ja laaja tietotaito akuutista hoitotyöstä. Harrastuksiini kuuluu mm. erinäköinen liikunta, musiikki ja SPR:n ensiapuryhmä.

Olen toiminut viimeisimmän vuoden Tertan tuutorivastaavana ja tämän myötä jäänyt koukkuun aktiivitoimintaan. Niinhän sitä varoteltiin ja niinhän siinä sitten kävi. Olen päässyt tätä kautta seuraamaan nykyisen edustajiston toimintaa ja haaveillut itsekin pääseväni vielä opiskeluaikanani mukaan SAVOTTAn toimintaan. Tertan toiminta on antanut jo paljon, mutta haaveissa olisi päästä vaikuttamaan opiskelijoiden arkeen vielä laajemmin.

Vaalilupausten historia ei aina ole kovin kaunista katseltavaa, joten en ala sanelemaan mitään sen ihmeellisempää kuin lupaukseni tuoda edustajistoon omat vahvuuteni ja kokemukseni sekä parhaimman mahdollisen version itsestäni. Koenkin omiksi vahvuuksiksini järjestötoimintaa ajatellen ratkaisukeskeisyyden, empaattisen ja läsnäolevan persoonan sekä jatkuvan tahdon uudistaa ja lisätä omaa tietotaitoa. Olen työtäpelkäämätön ja tiimipelaaja, joka uskoo vahvasti siihen, että yhdessä ollaan vahvimpia. Kiiiitos!

Listamme ehdokkaat ovat nimestäkin päätellen tekniikan alan opiskelijoita. Tavoitteenamme on saada aiempaa paremmin Savonian tekniikan alat edustetuksi ja siten tuoda alan opiskelijoiden ääni kuuluviin opiskelijakunnan ylimmässä toimielimessä. Tahdomme, että edustajisto edustaa kattavasti meitä kaikkia opiskelijoita, sillä koulutusalojen välinen yhteistyö on meille tärkeää. Haluamme omalta osaltamme edistää sujuvaa ja mielekästä opiskeluarkea sekä viihtyisää yhteistä opiskeluympäristöä.

#15 – Jami Räsänen

Yo, olen 21-vuotias jäbädäbäduu alun perin Kajjaanista, mut nyt muuttanut Kuopioon kalkkisemman veden perässä. Tosiaan opiskelen ensimmäistä vuotta tietotekniikan insinööriksi, SM-tason menestyksellä. Mulla kun kerta on ylimääräistä aikaa, niin ajattelin hakea kalenteriin ja elämään lisätäytettä.Näin kerran unta, jossa voitin Obaman uintikisassa ja pääsin siten USA:n presidentiksi, joten aikaisempaa kokemusta kokous hommista löytyy. Harrastan pelaamista, kakkos laatusen läpän heittoo ja frisbeegolfia (-50 social credit).

Vaikka tykkään ottaa asiat rennosti, ”ei oo niin vakavaa”-asenteella, niin kyllä mua oikeasti kiinnostaa meidän yhteisiin asioihin vaikuttaminen. Aion olla aktiivisesti mukana edustajiston toiminnassa (vaikkei edes oma äitini tätä uskoisi). Erityisesti mua kiinnnostaa opiskelun mielekkyys ja opiskelioiden hyvinvointi. Kysy siis itseltäsi, äänestäisitkö Dannyä tähän hommaan? Jos äänestäisit, niin mikset äänestäisi minua?

#16 – Tiina Laitinen

Tradenööri palveluksessanne! Olen 26 v. Kuopiosta kotoisin oleva liiketalouden tradenomi opiskelemassa nyt toista vuotta tietotekniikan insinööriksi. Aiempaa kokemusta järjestötoiminnasta ja kokoustamisesta olen saanut KINRA ry:n yhteyshenkilönä sekä Savonia-amk Oy:n hallituksen opiskelijajäsenenä. Olen ollut myös mukana opiskelijatuutoroinnissa ja Savonian markkinoinnissa. Työkseni olen tehnyt viime vuodet monipuolisia taloushallinnon tehtäviä.

Tahdon olla mukana vaikuttamassa opiskelijoiden arkeen ja mahdollisuuksiin huolehtien, että myös tekniikan opiskelijat ovat edustettuna päätöksenteossa. Uskon monialaisen kokemukseni Savonian opiskelijana hyödyttävän yhteistyötä edustajiston ja muiden sidosryhmien kesken. Otan asioita rohkeasti puheeksi ja hoidan tehtäväni huolella loppuun asti!

#17 – Jonne Heikkinen

Olen Oulussa syntynyt, Kuopiossa melkein koko ikäni asunut, pian 27 v täyttävä hyvä tyyppi! Olin pitkään erilaisissa töissä ennen opiskelun alkua joten käytännön tietotaitoa löytyy paljon! Olen tällä hetkellä vaikuttamassa edustajistossa ja koen sen olevan erittäin antoisaa, sekä mielenkiintoista joten jos vielä kerran!

Olen kaikkien kaveri. Uskallan ottaa vaikeastakin asiasta kopin ja lähteä tekemään töitä sen loppuun saattamiseksi. Innokas tyyppi joka haluaa lähteä tekemään jotain omasta mielestä siistiä ja mielenkiintoista!

#18 – Joona Iivanainen

Moikka! Opiskelen Savonialla toista vuotta tietotekniikan insinööriksi. Vapaa-aika minulla kuluu usein musiikkihommien parissa ja erityisesti kitaran räpläilyssä. Kuopiossa olen asunut liki koko ikäni. Olen ollut mukana koulun ulkopuolella myös hallitustoiminnassa ja erityisesti tapahtumien järjestäminen on ollut lempipuuhaa.

Uskallan tuoda ääneni kuuluviin ja tehdä parhaani, että opiskelijoiden etu tulee olemaan aina ykkös asia.

#19 – Karri Seppänen

Hei! Olen Mikkelin perukoilta lähtenyt mualiman napaan törmännyt 23-vuotias tyyppi. Opiskelen ensimmäistä vuottani tietotekniikan insinööriksi ja tähän asti matkani on ollut hyvin antoisaa, siksi ehkäpä haukkaan vielä palan toisesta kakusta hakemalla edustajistoon!

Minulle asioihin vaikuttaminen sekä niistä päättäminen kävelee käsi kädessä johdonmukaisen ja kunnianhimoisen persoonallisuuteni kanssa. Koen astuvani parhaiten kohdevaloihin levottomissa ja epäselvissä tilanteissa, jotka vaativat perustelua päättämistä.

Vaikkakin persoonallisuuteni voi kuulostaakkin hyvin päällekäyvältä, olen savolaiseen tapaan letkeä ja lempeä. En ota maailmaa aina niin totisesti ja useinkin se on minusta mieleenpainuvin ominaisuus.

Lyhyestä virsi kaunis; Olen huumorilla verhottu johtaja-persoonatyyppi.

Tiedän olevani opiskelijoille yksi syy, josta syntyy heidän edunmukainen seuraus.
Edustajistossa pääsisin vaikuttamaan sinua koskeviin asioihin ja minua äänestämällä takaat että sinun edut opiskelijana on edustettuna olit sitten kampuksella, kotisohvalla tai virkistystä vailla.

#20 – Jesse Andersson

Se on Jesse täs moro! Alunperin olen Kouvolasta ja nyt seitsemisen vuotta asunut Kuopiossa. Opiskelen tietotekniikkaa Savonialla toista vuotta ja aikaisemmalta ammatiltani olen vartija. Edustajistohommiin mielenkiinto heräsi jo ekana vuonna, mutta silloin eivät aikataulut sopineet yhteen, joten ajattelin nyt lähteä kokeilemaan vaikuttamista edustajistossa.

Pyrin aina keksimään ja neuvottelemaan ratkaisun, joka olisi mahdollisimman hyvä kaikille osapuolille, sekä yleensä onnistun siinä. Olen helposti lähestyttävä persoona, joka haluaa vaikuttaa siihen miten minun ja muiden kanssaopiskelijoiden kouluvuodet menevät. Edustajistossa vaikuttaminen olisi itselleni tärkeää ja uskon että se olisi antoisa kokemus.

#21 – Siina Buri

Olen 21 vuotias opiskelija kotoisin Turengista . Opiskeluja jatkoin heti lukion jälkeen, mutta kokemusta erilaisista töistä on ehtinyt karttua. Olen halukas oppimaan uutta ja tahdon edistää opiskelujen ohessa tapahtuvaa elämää.

Olen rehellinen, rohkea ja halukas ottamaan uudet asiat haltuun, sekä viemään ne kunnialla loppuun saakka. Otan mielelläni kaikki huomioon ja kykenen miettimään asioita useista eri näkökulmista.

Sote-sankarit – Tertta on vaaliliitto, jonka tavoitteena on päästä vaikuttamaan asioihin erityisesti sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoiden näkökulmasta Huomioimme kuitenkin koko opiskelijakunnan tarpeet ja edustamme myös muiden alojen opiskelijoita osaltamme.

Olemme koonneet Sote-sankarit -liittoon sosiaali- ja terveysalan opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneet vaikuttamisesta opiskelijakunnassa. Haluamme edistää nykypäiväistä ja keskustelevaa opiskelijakulttuuria, johon kaikki ovat tervetulleita. Äänestämällä liiton ehdokasta varmistut, että edustajistossa on sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita edustettuna.

Voit olla yhteydessä ehdokkaisiimme ja tuleviin edustajiston jäseniin, mikäli sinulla herää minkäänlaista kysyttävää!

#22 – Arttu Kivimäki

Morjesta! Mää oon Arttu, 22-v nuori sälli Turusta alunperin eksynyt Kuopioon päin. Opiskelen, nautin kavereiden kanssa hengailusta sekä kuntosalilla jumppaamisesta. Päivisin pidän huolta omien asioitteni lisäksi ja öisin olen ammattirymyyjä. Eli tasapaino elämässä on kunnossa. Koulun ohella teen töitä, joten vapaa-aika on toisinaan aika vähissä. En ole kovinkaan kokenut vastuuasioista, mutta niitä on tuntunut tässä hieman kasaantuvan syksyn mittaa ja hyvin pyyhkii ainakin vielä! Eiköhän tästä hyvää setti tule.

Jokaisessa ryhmässä pitää ainakin yksi Arttu olla. Olen saanut kiitosta useaan kertaa hyvästä jäljestä, saan asioita aikaseksi ajallaan ja laadukkaasti ja osaan asettaa oikein meemejä asiallisiin powerpointteihin. Ainoa red flag voi olla turun murre, mutta ohjeistan toisinaan siristelemään silmiä tai kysymään toistoa. Make Tertta great again!

#23 – Heidi Jäppinen

Olen 23 vuotta ja kotoisin Savonlinnasta. Opiskelen toista vuotta ensihoitajaksi. Koulun ohella työskentelen myyjänä. Olen sosiaalinen ja mukana vähän kaikenlaisessa toiminnassa. Olen ahkera, enkä tykkää jättää asioita kesken. Minua kiinnostaa saada kokemusta erilaisista ja varsinkin itselle uusista asioista, mikä saikin hakemaan mukaan Savotan edustajistoon.

Savotta on tehnyt ainakin omasta opiskeluajasta hauskempaa muun muassa erilaisien tapahtumien kautta. Minua kiinnostaakin päästä näkemään, mitä Savotassa tapahtuu ja mitä kaikkea yhdistystoimintaan kuuluu.

#24 – Ellimaija Mahonen

Hei! Mie oon Ellimaija tai Elli. Toisen vuoden röntgenhoitajaopiskelija. Alunperin eksyin Joensuusta Kuopioon työskentelemään eläinten parissa, mutta tykästyin Kuopioon ja karkasin koulun penkille kehittymään lisää. Minuun helpoiten törmää opiskelijatapahtumissa bailaamassa tai metsässä seikkailemassa.

Haluan edistää opiskelijoiden opiskeluviihtyvyyttä. Olen vapaa-ajalla sosiaalinen ja koen, että minua on helppo lähestyä huolien, ideoiden ja muiden asioiden tiimoilta joko ohitse kävellessä hihasta nykäisten tai somejen kautta viestimällä.

#25 – Enni Niskanen

Moi! Olen Enni, toisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija. Olen positiivinen. Etsin asioista positiiviset puolet ja haluan olla mukana porukassa luomassa hyvää yhteishenkeä. Olen tiimipelaaja. Viihdyn ihmisten seurassa ja haluan tutustua uusiin ihmisiin. Minulla on halu kehittyä ja oppia. Työnnän itseäni mukavuusalueen ulkopuolelle ja yritän jatkuvasti kehittää omaa osaamistani.

Kokemusta minulta löytyy järjestötoiminnasta Tertta ry:stä. Toimin siellä viestintävastaavan roolissa, ja tuossa pestissä opin paljon vastuullisuudesta ja aikataulutuksesta. Koen olevani luotettava ja teen minulle annetut tehtävät. Edustajistossa haluaisin olla mukana oppimassa, mutta toivottavasti myös edistämässä opiskelijoiden arkea jo hyvästä asemasta vieläkin paremmaksi!

#26 – Väre Vähämäki

Ciao! Mä oon Väre, 2. vuoden ensihoitajaopiskelija. Oon pk-seudulta kotoisin ja Kuopioon muuttanut opiskelujen perässä. Aika usein muhun törmää opiskelijabileissä ja -tapahtumissa. Joku voisi ehkä sanoa että mut kuulee ennenku muhun törmää.

Haluan edistää meidän opiskelijoiden oloja. Varsinkin sellaisia, mitkä vaikuttavat meihin päivittäin.

Kuopion Keskustaopiskelijoiden vaaliliitto. Vaaliliitto edustaa eri alojen opiskelijoita, joille tärkeää on opiskelijoiden yhdenvertainen asema. Meitä yhdistää asiat, ajatukset ja tavoitteet, jotka varmasti ovat tärkeitä kaikille opiskelijoille. Erityisesti opiskelijoiden hyvinvointi ja opiskeluympäristöt on oltava kunnossa opintojen etenemisen kannalta. Tutustu siis meihin ja tavoitteisiimme lisää ja muista äänestää.

– Opiskelun monimuotoisuuden lisääminen ja enemmän mahdollisuuksia opiskella etänä.

– Enemmän pysäköintipaikkoja opiskelijoille, niin autoille kuin kaksipyöräisille.

– Hyvät joukkoliikenneyhteydet kampukselle.

– Kampuksien tasa-arvoistaminen ruuan hinnassa ja laadussa.

– Psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ylläpitäminen ja matalan kynnyksen toiminnan lisääminen. Palveluiden löytämisen helpottaminen.

– Monipuolisia tilaratkaisuja huomioiden erilaiset työskentelymuodot ja ergonomisuus.

– Opiskelijakunnan viestinnän lisääminen ja vuorovaikutuksen mahdollistaminen.

– Kestävän kehityksen edistäminen, sähköisten materiaalien ja digitaalisuuden hyödyntäminen ja opiskelijaruokailun eettisyys.

#27 – Emmi Hämäläinen

“Poikkitieteellinen rohkea päätöksentekijä kokemuksella ja oikeudellisella osaamisella varustettuna. Oikeudenmukaisuuden ja opiskelijoiden yhdenvertaisen kohtelun puolustaja. Päätöksenteon kivijalka on opiskelijalähtöisyys ja konkreettiset muutokset.”

Olen vaikuttamassa Savonian edustajistossa neljättä kautta sekä tuutorina olen aiemmin toiminut niin Iisalmen kampuksella sosiaali- ja terveysalalla kuin Opistotien ja Microkadun kampuksilla Kuopiossa muotoilun alalla. Viime lukuvuonna edustin kaikkia Savonian opiskelijoita Savonian osakeyhtiön hallituksessa opiskelijajäsenenä, joka on Savonian ylin päättävä toimielin.

Edustan myös tällä hetkellä kaksivuotiskaudella Savoniaan Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön valtuuskunnassa, joka on ylin päättävä toimielin. Olen päässyt vaikuttamaan opiskelijoiden terveyteen ja hyvinvointiin, kun Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelut ovat olleet ensimmäistä kertaa ammattikorkeakouluopiskelijoille tarjolla.

Olen ollut mukana päätöksenteossa kunnallisella, ylikunnallisella ja maakunnallisella tasolla sekä valtiollisessa luottamustoimessa ja pankin edustajistossa sekä seurakunnan ja seurakuntayhtymän päätöksenteossa. Minulla on kokemusta myös suurissa järjestöissä vaikuttamisesta liittohallituksissa sekä piirien tai osastojen puheenjohtajana. Palo vaikuttamiseen ja päätöksentekoon on lähtenyt jo peruskoulussa oppilaskunnan hallituksessa vaikuttamisesta.

Tällä hetkellä opintojen loppuvaiheessa minulla on luottamustoimia vähän, joten edustajistossa vaikuttamiselle on erityisesti voimavaroja ja mahdollisuuksia panostaa. Lähdin vielä ehdolle, koska haluan tuoda kokemukseni tuoman tietämyksen ja osaamisen vielä käyttöön uuteen edustajiston kokoonpanoon. Haluan päästä jakamaan kokemustani ja osaamistani uusille edustajiston päätöksentekijöille, koska olen saanut hyviä neuvoja aikanaan itsekin kokeneilta edaattoreilta.

Minulla on vankka kokemus eri tutkintojen tutkintotavoitteisesta opiskelusta eri ammattikorkeakouluissa, joten en ole vain yhden alan edustaja. Paras puoleni päätöksentekijänä on vahva oikeudellinen osaaminen, joten olen hyvin perillä lainsäädännöstä ja osaan lakipykälien viidakossa neuvoa muitakin.

Olen intohimoinen päätöksentekijä enkä pelkää puuttua epäkohtiin. Tärkeintä minulle on, että päätökset näkyvät konkreettisesti opiskelijan arjessa ja tekevät opiskelusta mielekästä. Monialaisen taustani ansiosta olen päässyt toden teolla näkemään millaisin asioihin on puututtava opiskelijakunnan päätöksenteossa.

Tärkeintä on se, mitä opiskelija aidosti arjessaan tuntee. Opiskelijan jaksaminen, hyvinvointi, opintojen mielekkyys sekä laadukas vapaa-aika.

Minulla on kokemusta eri kampuksilla opiskeluista ja tuutoroinnista ja olen huomannut kampusten eriarvoisen kohtelun ja keskittämisen. Olen ollut koko nelivuotisen edustajistourani ajan ainoa päätöksentekijä, joka on opiskellut useammalla kampuksella. Haluan olla edelleen tekemässä päätöksiä, joissa otetaan kampukset yhdenvertaisesti huomioon. Opiskelijakunnan päätöksenteon tulee olla yhdenvertaista niin Iisalmen, Varkauden, Kuopion Microkadun kuin Musiikin ja tanssin kampuksillakin. Tämä tulee erityisesti edustajiston päätöksenteossa huomioida.

Minulle sydämen asia on opiskelun monimuotoisuuden lisääminen opiskelijalähtöisesti. Minulla on kokemusta useammassa ammattikorkeakoulussa opiskelusta ja olen nähnyt, miten valtavan hyvin opintojen entistäkin monimuotoisempi suorittaminen muualla toimii. Savoniassa tämä on kiinni vain siitä, miten asioita päätetään. Koen, että edustajistossa on paikka vaikuttaa tähän epäkohtaan.

Olen päätöksentekijänä rauhallinen, luotettava, tutkittuun tietoon ja arjen kokemuksiin pohjaava. Asiakeskeinen ja inhimillinen päättäjä. Olen erityisen hyvä kirjallisessa ilmaisussa sekä pitämään erilaisia puheita, joten esimerkiksi kannanoton kirjoittaminen tai puheen pitäminen luonnistuu. Olen myös kehittynyt päättäjänä valtavasti ja kokemus on tuonut erityistä varmuutta tekemiseen.

Vapaa-ajallani harrastan koiran kanssa erilaisia aktiviteetteja sekä kaikenlaista eläimiin liittyvää. Pelaan jääkiekkoa naisten joukkueessa sekä olen aktiivinen kuntosaliharjoittelija.

Olen ehdolla Keskeisten vaalilistalta, jonka tavoitteisiin kannattaa ehdottomasti tutustua. Vain äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millaiseksi meidän, Suomen toiseksi suurimman opiskelijakunnan ylin päätöksenteko muodostuu.

Ammattikorkeakouluopiskelutaustani: Liiketalouden tradenomi (oikeudellinen asiantuntijuus) ”oikeustradenomi” (215,5 op), Liiketalouden tradenomi (juridiikka ja taloushallinto 210 op), Sosionomi (254,5 op), Muotoilija (109 op), Fysioterapeutti (74 op), Konetekniikan insinööri (43 op) sekä yliopistotasolla oikeustieteen opinnot (102 op).

Opintojaksot tulee järjestää niin, että ne ovat saavutettavissa kaikille kaikissa elämäntilanteissa. Yhdenvertaiset mahdollisuudet kaikilla kampuksilla saavutettavaan ja esteettömään opiskeluun jokaiselle opiskelijalle. Opiskelijalla oltava oikeus osallistua opetukseen etänä-, läsnä tai verkossa. Opiskelu mahdolliseksi kaikissa elämäntilanteissa. Joustavuutta Savonian opetukseen ja opintojaksojen järjestämiseen. Opiskelijalähtöisyys opetuksessa on tätä päivää.

Esimerkiksi sellaisen teorialuennon opetukseen tulisi voida osallistua etänä, johon ei erityistä lisäarvoa paikan päälle saapuminen tuo. Koulumatkustaminen tässä maailman tilanteessa kuluttaa opiskelijan kukkaroa, ympäristöä ja voimavaroja, joten lähiopetus pakko vain sellaisiin opintoihin, joissa se on välttämätöntä. Ammattikorkeakouluopiskelijat ovat aikuisia, joten tulee voida luottaa jokaisen kykyyn arvioida itse parhaat tavat itselle oppia sekä erilaiset elämäntilanteet on otettava huomioon.

Ei ole olemassa stereotyyppistä opiskelijaa. Opiskelija voi olla maalla asuva työssäkäyvä perheellinen kuin opiskelija-asunnossa yksineläjä. Perhetilanteet, sairastumiset ja erilaiset haastavat elämäntilanteet tulee ottaa huomioon opetuksessa ja tulee joustaa niiden mukaan. On kohtuutonta, mikäli opiskelu olisi mahdollista järjestää opiskelijan tilanteessa monimuotoisesti, muttei opiskelijan anneta elämäntilanteensa mukaan opiskella.

Opiskelun on oltava esteetöntä ja saavutettavaa kaikille. Opiskelijoiden inhimillisellä, arvostavalla ja opiskelijalähtöisellä kohtelulla tehdään valmistuvia opiskelijoita. Opiskelijan tulee eri palveluissa saada ystävällistä opiskelijalähtöistä palvelua. Kynnys eri palveluihin hakeutumiseen tulee olla matala. Opiskelijoiden yhdenvertainen kohtelu on tärkeintä. Palveluiden löytämisen helpottaminen on ensiarvoisen tärkeää. Opiskelijalle tarvittavien palveluiden tulee olla saavutettavissa. Viestinnän oltava esteetöntä ja selkeää. Tähän on tullut huimaa kehitystä, mutta vielä parannettavaakin on.

Opiskelijoita kuormittaa valtavasti parkkipaikkojen vähäisyys niin autoille kuin kaksipyöräisille, joten tähän on tultava muutoksia sekä joukkoliikenneyhteyksien sujuvuus kampuksille on tärkeää. Opiskelijaruoka on myös tällä hetkellä liian hintavaa. Vielä vuonna 2020 Kuopion Opistotien kampuksella opiskelijaruoka maksoi jopa alle euron. Nyt opiskelijaruuasta maksetaan kolminkertaisesti. Ruuan maistuvuus, eettisyys ja opiskelijan kukkaroystävällisyys tulisi kulkea käsikädessä. Opiskelijaravintolaan jonottaminen on muodostunut kampuksilla ongelmaksi. Tähän täytyy puuttua viipymättä.

Oppimisympäristöja tulisi kampuksilla kehittää. Monipuoliset tilaratkaisut ja ergonomisuus on otettava huomioon.

Edustajistoon tarvitaan niin uusia päätöksentekijöitä, kuin kokeneita konkareita. Uudet päätöksentekijät voivat oppia kokeneemmilta ja tuoda uutta näkökulmaa. Meitä kokeneita vaikuttajia on jäämässä pois lähestulkoon kaikki, joten haluan olla mukana tuomassa joukkoon kokemusta nimenomaan kehittämisen näkökulmasta. Paljon opiskelijaystävällistä kehitystä on edustajistourani aikana tullut, mutta on myös paljon isojakin asioita, joihin tarvitsee vielä tulla muutoksia. Kokemuksen myötä pienimmätkin epäkohdat ovat tulleet tutuiksi.

Äänestämällä edustajistovaaleissa voit vaikuttaa juuri Sinun opiskelijaelämäsi sujuvuuteen!

Kokemusasiantuntijat edustavat erityisesti matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoita. Tavoitteena tuoda edustajistossa ja päätöksissä alan opiskelijoiden näkökulmia.

#28 – Miisa Pelkonen

Olen neljännen vuoden restonomiopiskelija. Olen toiminut vuoden KUREOn hallituksessa markkinointivastaavana ja juuri nyt olen SAVOTTAn hallituksen viestintävastaava. Aikaisempi kokemukseni on kehittänyt minua todella paljon sekä tekemisen että positiivisen palautteen osalta ja olen löytänyt paljon kehitettävää aktiivitoiminnasta ja tahtoisin sitä lähteä viemään eteenpäin.

Useamman vuoden kokemukseni opiskelija-aktiivina ja luottamustehtävissä olisi varmasti hyödyksi opiskelijoiden edustamisessa ja opiskelijoiden etujen ajamisessa. Koen että minulla on vielä todella paljon annettavaa opiskelijakentällä ja uskon että parhaiten tätä pääsisin toteuttamaan edustajistossa.

#29 – Nea Issakainen

Olen Nea ja pidän vaikuttamisesta, jonka myötä olenkin ollut nuorisovaltuustossa ja kunnan valtuuston nuorena. Olen sosiaalinen, aktiivinen, rohkea kokeilija ja esiintyjä jolta löytyy erilaisia ideoita ja päähänpistoja.

Olen aktiivinen, sosiaalinen, rohkea ja haluan saada uusia kokemuksia elämääni. Minulta löytyy myös jo kokemusta päättämisestä ja tapahtumien järjestämisestä.

#30 – Kia Kylmänen

Olen Kia ja opiskelen restonomiksi 3 vuotta moniosaaja moduulissa.

Olen valmis nostamaan epäkohtia esiin ja minulla on halua saada muutosta aikaan, jotta opiskelu olisi hauskempaa, helpompaa ja halvempaa

#31 – Sonja Peurakumpu

Moikka! Olen Sonja toisen vuoden restonomiopiskelija. Pirteä ja positiivinen persoona.

Tulen hyvin toimeen muiden kanssa.

#32 – Anna-Katariina Kinnunen

Olen toisen vuoden restonomiopiskelija, mukana tänä vuonna KUREOn hallituksen edunvalvontavastaavana sekä häirintäyhdyshenkilönä.

Olen aktiivinen opiskelija ja haluan vaikuttaa Savonian opiskelijoita koskeviin asioihin.

#33 – Matti Pulkkinen

Hei, olen Matti! Meikäläinen on ensimmäisen vuoden Resto-opiskelija ja olen kotoisin Kuopiosta. Asetuin ehdolle, koska minua erityisesti kiinnostaa vaikuttaminen ja muutenkin olen mielelläni mukana tekemässä.

Miksi minua pitäisi äänestää? Jos tahdot ehdokkaan, joka haluaa edistää opiskelijan henkistä jaksamista kouluarjessa ja hänen etujensa turvaamista, niin siinä tapauksessa mä seison sun takanasi!