Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sivua päivitetään jatkuvasti tilanteen muuttuessa.

Covid-19

Elämme parhaillaan hyvin poikkeuksellisia aikoja, kun COVID-19 ja toimenpiteet sen leviämisen estämiseksi ovat pakottaneet meidät sisätiloihin. Opinnot on siirretty etäopetukseen ja kaikki suuret tapahtumat on peruttu ympäri maailmaa.

SAVOTTA järjestää parhaillaan kyselytuokioita Zoomin välityksellä. Näistä tiedotetaan muun muassa nettisivun uutisten ja Facebookin kautta. Tule kysymään etäopetuksen käytänteistä, opintojen etenemisestä tai ihan mistä vaan muusta mielen päällä olevista asioista.

Seuraavista Zoom-tuokiosta tiedotetaan myöhemmin.

Alle on koottu yleisimpiä kysymyksiä, jotka mietityttävät opiskelijoita tällä hetkellä:

Onko SAVOTTAlla syksyn aikana mitään tapahtumia? Mitä niille käy?

  • Olemme peruneet kaikki suuremmat tapahtumat ja kokoontumiset. Tähän sisältyy muun muassa illanvietot Pappilalla, Kauppakadun Impro, vuosijuhlat sekä Kuopion Opiskelijabileet. Tilanteen salliessa tapahtumia pyritään järjestemään viranomaisohjeistukset huomioiden.

Miten opintotukien käy tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana?

  • Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Muista vaikutuksista tiedotetaan myöhemmin. Lue lisää KELAn sivuilta.

Onko vaarana että opintopisteitä ei saa?

  • Opintoja pyritään tällä hetkellä edistämään normaaliin tahtiin etäopintoina, jotta viivästyksiä opintojen tai valmistumisen suhteen ei tulisi.

Onko opiskelijahintaista lounasta tarjolla missään?

  • tällä hetkellä opiskelijahintaista lounasta tarjoillaan normaalisti. Etäopinnoissa olevien on mahdollista hakea takeaway -lounasta mm. Tietoteknian lounasravintolasta kahdeksi päiväksi kerrallaan. Samalla voi noutaa lounasta kaverillekin, ota vain mukaan tämän opiskelijakortti.

Mistä hakea apua, jos poikkeustilanne aiheuttaa liikaa huolta ja ahdistusta?

  • Apua voi hakea esimerkiksi Kriisipuhelimesta 24/7 sekä Sekasin-chatin kautta. Mieli ry on myös kerännyt vinkkejä, kuinka omaa ahdistusta ja huolta voisi lievittää omin keinoin. Lue niistä lisää täältä. Myös opiskelijoiden Repusta löytyy yhteystiedot Savonian omiin yhteyshenkilöihin, kuten korkeakoulukuraattoriin.

 

Opiskelijakorttien tarrat

Mistä opiskelijakorttien tarroja saa?

Opiskelijakorttien tarrat ovat noudettavissa kampusten palvelupisteistä.

Microkatu:

  • Bar & cafeSAVOTTA
  • E-osan cafeSAVOTTAn tiloissa Kuopion Tekun opiskelijayhdistyksen ylläpitämä palvelupiste.
  • Lisäksi kampussydämessä ajoittain SAVOTTAn oma Pop Up -palvelupiste.

Iisalmi:

  • kirjasto

Varkaus:

  • WAIOn toimisto