Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Sivua päivitetään jatkuvasti tilanteen muuttuessa.

Elämme parhaillaan hyvin poikkeuksellisia aikoja, kun COVID-19 ja toimenpiteet sen leviämisen estämiseksi ovat pakottaneet meidät sisätiloihin. Opinnot on siirretty etäopetukseen ja kaikki suuret tapahtumat on peruttu ympäri maailmaa.

SAVOTTA järjestää parhaillaan kyselytuokioita Zoomin välityksellä. Näistä tiedotetaan muun muassa nettisivun uutisten ja Facebookin kautta. Tule kysymään etäopetuksen käytänteistä, opintojen etenemisestä tai ihan mistä vaan muusta mielen päällä olevista asioista.

Seuraavista Zoom-tuokiosta tiedotetaan myöhemmin.

Alle on koottu yleisimpiä kysymyksiä, jotka mietityttävät opiskelijoita tällä hetkellä:

Onko SAVOTTAlla kevään aikana mitään tapahtumia? Mitä niille käy?

  • Kaikki opiskelijakunnan tapahtumat on jouduttu alustavasti perumaan kevään ajalta. Tähän sisältyy muun muassa illanvietot Pappilalla, Puijonkadun Appro sekä Kuopion Opiskelijabileet. Tapahtumien kohtalosta syksyn suhteen tiedotetaan myöhemmin.

Miten opintotukien käy tämän poikkeuksellisen tilanteen aikana?

  • Opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Muista vaikutuksista tiedotetaan myöhemmin. Lue lisää KELAn sivuilta.

Onko vaarana että opintopisteitä ei saa?

  • Opintoja pyritään tällä hetkellä edistämään normaaliin tahtiin etäopintoina, jotta viivästyksiä opintojen tai valmistumisen suhteen ei tulisi.

Onko opiskelijahintaista lounasta tarjolla missään?

  • UPDATE 3.4.: Fazer Food & Co Tietoteknia sekä Antell Round ovat nyt suljettuina. Tilanteen muutoksista tiedotetaan kanavissamme.
  • UPDATE 8.4.: Opiskelijalounasta on taas saatavilla keskiviikosta 15.4. alkaen Fazer Food & Co Snellmaniasta yliopiston kampukselta! Käy nappaamassa itsellesi ja vaikka kaverillesi valmiit lounaat kotiin. Lue lisää täältä.
  • UPDATE 29.5.: Nyt opiskelijalounaan voi nauttia myös ravintolassa paikanpäällä! Lue lisää täältä.

Mistä hakea apua, jos poikkeustilanne aiheuttaa liikaa huolta ja ahdistusta?

  • Apua voi hakea esimerkiksi Kriisipuhelimesta 24/7 sekä Sekasin-chatin kautta. Mieli ry on myös kerännyt vinkkejä, kuinka omaa ahdistusta ja huolta voisi lievittää omin keinoin. Lue niistä lisää täältä. Myös opiskelijoiden Repusta löytyy yhteystiedot Savonian omiin yhteyshenkilöihin, kuten korkeakoulukuraattoriin.