Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Tertan lista

Ehdokasesittely

#13 – Emilia Wiik

Olen ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Olen vasta vuoden tutustunut Kuopioon ja ennen tätä asunut Jyväskylässä. Alkaa pikkuhiljaa olla tämä tyttö savolainen.

Ennen ammattikorkeaa suoritin naisten vapaaehtoisen asepalveluksen Kainuun Prikaatissa, jossa toimin koulutukseni sivussa Varusmiestoimikunnan puheenjohtajana. Tästä sain todella hyvän kokemuksen edustustehtävistä, kun huolehdin yhdessä varapuheenjohtajan kanssa 4000 varusmiehen asioista. Huolehdimme edunvalvonnasta, varusmiesten toiveista ja viihtyvyydestä. Edustin Kainuun Prikaatia ympäri Suomea erilaissa kokouksissa ja tapahtumissa. Mielenkiintoisin kokemus oli, kun kasarmilla järjestettiin valmiusharjoitus ministereille ja muille tärkeille henkilöille ja sain pitää heille puolen tunnin puheen. Toinen paljon töitä vaatinut tapahtuma oli Varusmiesmessut, johon kutsuin kymmeniä yrityksiä. En ole kuitenkaan koskaan kokenut näitä vaikeiksi vaan rakastan tehdä ja mennä. Ideoin paljon ja haluan aina olla kehittämässä paremmaksi. Sain erinomaiset paperit kotiin vietäväksi, jotka tuovat näyttöä taidoistani.

Toimin erinomaisesti paineen alla. Kyselen ja kuuntelen. Olen omatoiminen mutta toimin hyvin myös ryhmässä, osaan ottaa johtajan paikan sekä antaa tilaa toisille johtaa. Minua on helppo lähestyä vaikeissakin asioissa. Toimin myös yläasteella oppilaskunnan hallituksessa ja lukiossa tuutorina.
Vapaa-ajalla harrastan ratsastusta, koiran kanssa lenkkeilyä ja kavereiden kanssa hengailua. Liikun autolla paikasta toiseen ja lempiruoka on kanapasta.

Miksi minua kannattaisi äänestää?

Tiesin jo ennen koulun alkua haluavani hakea edustustehtäviin, joka kertoo suoraan motivaatiostani tulla valituksi. Minulla on valmiita ideoita kehitettäväksi. Aion ideoida kuinka parantaa oloja korona-aikaan. Olen hoitanut myös hallituksen taloutta, joten se olisi minulle tuttua tekemistä. Haluan pitää opiskelijoiden ja opiskeluun liittyvät asiat kunnossa ja kehittää Savoniaa entistä paremmaksi paikaksi opiskella. Minusta saisi kokeneen mutta aina kehittymään haluavan edustajan.

Ehdokasesittely

#14 – Anna-Kaisa Savinainen

Moro! Mä oon Anna-Kaisa Savinainen. Olen toisen vuoden sairaanhoitaja opiskelija. Vapaa-ajalla pelaan frisbeegolfia ja käyn salilla. Olen toiminut keväästä asti Tertta Ry hallituksessa. Lisäksi olen aikaisemmin toiminut useammassa eri hallituksessa.

Miksi minua kannattaisi äänestää?

Haluan vaikuttaa edustajistossa opiskelijoiden oikeuksia koulussa ja erityisesti sosiaali- ja terveysalalla. Tietenkään unohtamatta myös miten tärkeää opiskelijoiden virkistäytyminen on.

Ehdokasesittely

#15 – Anna Soukkamäki

Olen 23- vuotias ensimmäisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Kuopiosta. Olen kova tyttö vaikuttamaan asioihin ja löysinkin jo ensimmäisenä opiskelijavuotenani tieni Tertta ry:n hallitukseen. Vapaa-ajallani minut saattaa löytää baarin karaokepuolelta tai tanssilattialta, ellen ole vaikuttamassa paikallispolitiikkaan.

Miksi minua kannattaisi äänestää?

Olen tottunut vaikuttaja, joka osaa pitää omiensa puolia eikä pelkää vääntää asioista sopuasenteella. Minua äänestämällä saat siis äänellesi vastineeksi kokemusta, laatua ja hauskanpitoa.

Ehdokasesittely

#16 – Mikko Sipilä

Moikka!

Olen Mikko, ensihoitajaopiskelija Kuopiosta. Olen edustajiston jäsen 2021 vuodella ja toimin myös Tertta ry:n varapuheenjohtajana.

Miksi minua kannattaisi äänestää?

Olen aktiivinen ja melko kokenut vaikuttaja, enkä pelkää sanoa näkemyksiäni ääneen. Edustajistossa lupaan olla hereillä sen suhteen, että opiskelijakunnan asioissa etusijalla on aina opiskelijan etu.

Tahdon jatkaa edustajistossa vielä toisen kauden ja edistää meidän yhteisiä juttuja myös jatkossa.