Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Opiskelijakunta

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Opiskelijaelämä sykkii Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelijakunnan, opiskelijayhdistysten ja vertaistuutoreiden sekä liikunta- ja vapaa-ajan palvelujen ympärillä.

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ensisijaisena tehtävänä on valvoa kaikkien Savonian opiskelijoiden etuja ja opiskelijaedustajien valinta ammattikorkeakoulun hallintoelimiin sekä erilaisten jäsenpalveluiden tarjonta. Opiskelijakuntaan voivat liittyä kaikki Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat maksamalla opiskelijakunnan jäsenmaksun. Opiskelijakunta toimii yhteistyössä koulutusyksiköissä toimivien koulutusalajärjestöjen, eli opiskelijayhdistysten kanssa. Opiskelijakunta tunnetaan myös lyhenteestä SAVOTTA.

Opiskelijakunta kouluttaa Savonian vertaistuutorit sekä tukee opiskelijayhdistysten toimintaa ja järjestää liikuntavuoroja opiskelijoille. Opiskelijakunnan kahvilat tarjoavat edulliseen opiskelijahintaan palveluja keskellä arkista aherrusta.

Askel aktiivisempaan opiskelijaelämään on helppo ottaa ryhtymällä tuutoriksi tai menemällä mukaan opiskelijayhdistysten toimintaan. Jos palat halusta vaikuttaa opiskelijoiden asemaan tai opiskelijakunnan toimintaan, mikset lähtisi ehdolle opiskelijakunnan edustajistoon tai hallitukseen? Edustajistossa päätetään SAVOTTAn toiminnan suuntaviivat ja valitaan Savonian tärkeimmät opiskelijaedustajat. Opiskelijakunnan jäsenenä sinullakin on oikeus asettua ehdolle ja äänestää!  Edustajisto valitsee SAVOTTAn uuden hallituksen heti ensimmäisessä kokouksessaan. Seuraa siis silmä tarkkana tiedotusta ja tule mukaan!

Kaikki Savonia-ammattikorkeakouluun tulevat opiskelijat saavat ilmaiseksi AMK-opiskelijakortin. Tämä opiskelijakortti toimii henkilö-, kirjasto- ja tulostuskorttina Savonia-ammattikorkeakoulussa. Lisäksi opiskelijakortti toimii opiskelijakunnan jäsenkorttina, kun maksat opiskelijakunnan jäsenmaksun.  Jäsenmaksun yhteydessä saat korttiisi lukuvuositarran, jolloin korttisi toimii virallisena opiskelijakorttina kaikkialla Suomessa. Tällä virallisella opiskelijakortilla saat myös kaikki valtakunnalliset opiskelijaedut (esim. VR ja Matkahuolto) sekä paikalliset opiskelijakunnan tarjoamat opiskelija-alennukset. Jäseneksi liityttyäsi saat mm. ilmaiseksi opiskelijakalenterin sekä kahden kuukauden Savon Sanomat.

Niin mikä se SAVOTTA olikaan?

  • Opiskelijoiden edunvalvontaan ja korkeakouluyhteisön palveluun Savonia-ammattikorkeakoulussa keskittyvä julkisoikeudellinen yhteisö
  • Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden edunvalvoja, joka toteuttaa laissa säädettyjä tehtäviään Savonia-ammattikorkeakoulussa Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa sekä Itä-Suomen alueella ja valtakunnallisesti.
  • Opiskelijakunta huolehtii opiskelijoiden hyvinvoinnista ja edunvalvonnasta koko Savonian laajuisesti ja varmistaa opiskelijoiden äänen kuulumisen Savoniassa, sen erilaisissa kehittämisryhmissä sekä kampuskaupungeissa.
  • Opiskelijakunta huolehtii siitä, että opiskelu Savonia-ammattikorkeakoulussa on hauskempaa, helpompaa ja halvempaa.
  • Suomen 2. suurin opiskelijakunta (2022), jossa järjestäytymisaste on n. 80 % kaikista läsnäolevista tutkinto-opiskelijoista.