Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Opiskelijakunta

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

Opiskelijaelämä sykkii Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskelijakunnan, opiskelijayhdistysten ja vertaistuutoreiden sekä liikunta- ja vapaa-ajan palvelujen ympärillä. Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ensisijaisena tehtävänä on valvoa kaikkien Savonian opiskelijoiden etuja ja opiskelijaedustajien valinta ammattikorkeakoulun hallintoelimiin sekä erilaisten jäsenpalveluiden tarjonta. Opiskelijakuntaan voivat liittyä kaikki Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat maksamalla opiskelijakunnan jäsenmaksun. Opiskelijakunta toimii yhteistyössä koulutusyksiköissä toimivien koulutusalajärjestöjen, eli opiskelijayhdistysten kanssa. Opiskelijakunta tunnetaan myös lyhenteestä SAVOTTA.

Opiskelijakunta kouluttaa Savonian vertaistuutorit sekä tukee opiskelijayhdistysten toimintaa ja järjestää liikuntavuoroja opiskelijoille. Opiskelijakunnan kahvila tarjoaa edulliseen opiskelijahintaan palveluja keskellä arkista aherrusta.

Askel aktiivisempaan opiskelijaelämään on helppo ottaa ryhtymällä tuutoriksi tai menemällä mukaan opiskelijayhdistysten toimintaan. Jos palat halusta vaikuttaa opiskelijoiden asemaan tai opiskelijakunnan toimintaan, mikset lähtisi ehdolle opiskelijakunnan edustajistoon tai hallitukseen? Edustajistossa päätetään SAVOTTAn toiminnan suuntaviivat ja valitaan Savonian tärkeimmät opiskelijaedustajat. Edustajiston vaalit pidetään marras-joulukuussa. Opiskelijakunnan jäsenenä sinullakin on oikeus asettua ehdolle ja äänestää!  Edustajisto valitsee SAVOTTAn uuden hallituksen heti ensimmäisessä kokouksessaan. Seuraa siis silmä tarkkana tiedotusta ja tule mukaan!

Kaikki Savonia-ammattikorkeakouluun tulevat opiskelijat saavat ilmaiseksi SAMOK-opiskelijakortin. Tämä opiskelijakortti toimii henkilö-, kirjasto- ja tulostuskorttina Savonia-ammattikorkeakoulussa. Lisäksi opiskelijakortti toimii opiskelijakunnan jäsenkorttina, kun maksat opiskelijakunnan jäsenmaksun.  Jäsenmaksun yhteydessä saat korttiisi lukuvuositarran, jolloin korttisi toimii virallisena opiskelijakorttina kaikkialla Suomessa. Tällä virallisella opiskelijakortilla saat myös kaikki valtakunnalliset opiskelijaedut (esim. VR ja Matkahuolto) sekä paikalliset opiskelijakunnan tarjoamat opiskelija-alennukset. Jäseneksi liityttyäsi saat mm. ilmaiseksi opiskelijakalenterin sekä kahden kuukauden Savon Sanomat.

Jäsenasioissa sinua palvelee mm. Kuopiossa Microkadun kampuksella opiskelijakunnan kahvila cafeSAVOTTA. CafeSAVOTTAn toimintaan kuuluvat jäsenpalveluiden lisäksi kahvilapalvelut sekä mm. kopioiden ja erilaisten pääsylippujen välitys. CafeSAVOTTA tarjoaa jäsenille huomattavia etuja esim. kahvista ja teestä. Opiskelijakunnan jäsenyydestä hyödyt myös edullisten tarjousten ja tapahtumien muodossa. CafeSAVOTTAssa voit käydä pelailemassa myös lautapelejä. Muilla kampuksilla ja yksiköissä palvelut on järjestetty hiukan eri tavoin mm. opiskelijapalvelujen ja opiskelijayhdistysten toimesta.