Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

UKK

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

1. Opiskelijakunnan jäsenyys ja jäsenmaksu
2. Voimassaolotarra
3. Muovinen opiskelijakortti
4. Mobiiliopiskelijakortti
5. SAVOTTAn verkkokauppa
6. Polkuopiskelijat
7. Siirto-opiskelijat
8. APUA!

1 / OPISKELIJAKUNNAN JÄSENYYS JA JÄSENMAKSU

Pitääkö liittyä opiskelijakunnan jäseneksi?
Opiskelijakuntaan liittyminen on vapaaehtoista, mutta jäsenenä saat paljon rahanarvoisia etuja.

Miten liityn opiskelijakunnan jäseneksi?
Ihan ensimmäinen askel opiskelijakunnan jäseneksi liittymiseksi on tiedonsiirtoluvan antaminen Savonialta opiskelijakunnalle. Näin varmistamme opinto-oikeutesi ja koulutusalasi. Luvan annettuasi tietosi siirtyvät Savonian järjestelmästä opiskelijakunnan rekisteriin n. vuorokaudessa. Saat Savonian sähköpostiin vielä erillisen ilmoituksen, kun tiedot ovat siirtyneet onnistuneesti. Tämän jälkeen voit liittyä jäseneksi ja maksaa jäsenmaksun verkkokaupassa tai palvelupisteillä

Kuka voi liittyä opiskelijakunnan jäseneksi?
Opiskelijakuntaan voivat liittyä kaikki päätoimiset amk-opiskelijat myös monimuoto sekä ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat. Muista ensin antaa tiedonsiirtolupa Savonialta opiskelijakunnalle.

Mitä hyötyä on opiskelijakunnan jäsenyydestä?
Opiskelijakunnan jäsenenä saat käyttöösi kaikki valtakunnalliset ja paikalliset opiskelijaedut sekä –alennukset kaikkialla Suomessa missä päin liikutkin.

Miten voin maksaa jäsenmaksun?
Jäsenmaksun voit maksaa joko verkkokaupassa tai Microkadun kampuksen palvelupisteillä.

Mitä opiskelijakunnan jäsenyys maksaa?
Opiskelijakuntamme jäsenmaksu on yksi Suomen edullisimmista:

 • 20,00 euroa / lukukausi (syys- tai kevätlukukausi)
 • 27,00 euroa / lukuvuosi (syys- ja kevätlukukausi)
 • 40,00 euroa 2 lukuvuodesta (kun suoritat 60 op laajuista YAMK-tutkintoa) kerralla maksettaessa
 • 60,00 euroa 3 lukuvuodesta (kun suoritat 90 op laajuista YAMK-tutkintoa) kerralla maksettaessa
 • 70,00 euroa 3,5 lukuvuodesta (210 op) kerralla maksettaessa (säästät ainakin 31 € *)
 • 80,00 euroa 4 lukuvuodesta (240 op) kerralla maksettaessa (säästät ainakin 28 € *)
 • 90,00 euroa 4,5 lukuvuodesta (270 op) kerralla maksettaessa (säästät ainakin 38 € *)

Voinko maksaa jäsenmaksun kesken opintojen lopuksi opiskeluajaksi?
Kyllä voit, jos sinulla on jäljellä opintojasi 1,5 vuotta tai enemmän. Silloin jäsenmaksut ovat seuraavat:

 • 30,00 euroa 1,5 lukuvuodesta
 • 40,00 euroa 2 lukuvuodesta
 • 60,00 euroa 3 lukuvuodesta
 • 70,00 euroa 3,5 lukuvuodesta.

Olen uusi opiskelija ja haluan liittyä jäseneksi ennen opiskelujen alkua ja saada opiskelijakortin ensimmäisenä koulupäivänä, miten tämä onnistuu?
Voit liittyä jäseneksi verkkokaupassa, kun olet saanut Savonialta tarvittavat tunnisteet, sähköpostiosoitteen ja kampustunnuksen. Lisäksi sinun on annettava tiedonsiirtolupa Savonialta opiskelijakunnalle. Sen jälkeen voit maksaa jäsenmaksun verkkokaupassa ja liittää oman kuvasi opiskelijakortin tilaukseen.

Olen uusi opiskelija ja haluaisin opiskelijaedut käyttöön ennen koulun alkua, miten toimin?
Katso ensiksi yllä oleva kysymys. Kun olet tehnyt opiskelijakorttitilauksen verkkokaupassa, lähetä opiskelijakuntaan mobiiliopiskelijakortin aktivointipyyntö. Kun olet saanut koulun sähköpostiin ilmoituksen voimassaolotarran luovuttamisesta ja mobiiliopiskelijakortin ativoinnista, voit ottaa käyttöön Slice- ja/tai Pivo mobiiliopiskelijakortin.

2 / VOIMASSAOLOTARRA

Mikä on voimassaolotarra?
Voimassaolotarra on muovisen opiskelijakortin alakulmaan tuleva ja kortin voimassaolon osoittava tunniste. Voimassaolotarra on osoitus opiskelijakunnalle maksetusta jäsenmaksusta.

Mikä ero on lukukausi- ja lukuvuositarroilla ja mihin asti ne ovat voimassa?
Lukukausitarra on voimassa joko syys- tai kevätlukukauden. Syyslukukauden tarra on voimassa elokuusta tammikuun loppuun asti ja kevätlukukauden tarra joulukuusta syyskuun loppuun asti. Lukuvuositarra on voimassa koko lukuvuoden eli elokuusta seuraavan vuoden syyskuun loppuun asti. Jos olet maksanut lukuvuoden maksun tammikuussa, pitää sinun hakea uusi tarra syyskuun aikana kampuksen palvelupisteeltä.

Mistä saan voimassaolotarran muoviseen opiskelijakorttiin?
Maksettuasi jäsenmaksun verkkokaupassa voit noutaa tarran kampuksen palvelupisteeltä. Jos maksat jäsenmaksun Microkadun kampuksen palvelupisteillä, saat heti tarran korttiisi.

En pääse noutamaan tarraa kampukselta, miten saan tarran muoviseen korttiin?
Jos olet etäopiskelija ja sinulla ei ole asiointia kampuksella, voidaan tarra postittaa sinulle kotiin. Ota yhteyttä tarran postittamisesta opiskelijakuntaan (jari.smolander@savonia.fi).

Olen maksanut jäsenmaksun useammalle vuodelle, mutta mobiiliopiskelijakortissa näkyy vain lukuvuoden voimassaolon osoittava tarra?
Mobiiliopiskelijakortissa oleva tarra voi olla voimassa maksimissaan lukuvuoden. Jos maksat koko opiskeluajan jäsenmaksun esim. syksyllä 2023, näkyy mobiiliopiskelijakortissa voimassa 9/2024 -tarra. Voimassaolotarra ei  päivity jatkossa mobiiliopiskelijakorttiin automaattisesti. Päivitys tapahtuu siinä vaiheessa, kun noudat muoviseen korttiin voimassaolotarran tai laitat erillisen aktivoimispyynnön opiskelijakuntaan (kts. kohta 4 Mobiiliopiskelijakortti).

3 / MUOVINEN AMK-OPISKELIJAKORTTI

Onko muovinen opiskelijakortti pakollinen?
Jos sinulla on lähitunteja kampuksella, niin kortti on pakollinen. Kortti toimii henkilökorttina, tunnistautumiskorttina monitoimilaitteille sekä lukitusavaimena säilytyskaapeille. Sosiaali- ja terveysalan opinnoissa korttia tarvitaan myös harjoitteluissa opiskelijan tunnisteena.

Miten tilaan opiskelijakortin?
Jos olet ollut mukana korttikuvauksissa, niin opiskelijakunta hoitaa kortin tilaamisen. Muutoin voit hoitaa kortin tilaamisen verkkokaupan kautta tai ottamalla yhteyttä opiskelijakuntaan (jari.smolander@savonia.fi).

Olen tilannut opiskelijakortin verkkokaupasta, mutta en ole saanut viestiä opiskelijakortin valmistumisesta?
Opiskelijakortteja tilataan kerran viikossa. Saat koulun sähköpostiin viestin kortin tilaamisesta viikon sisällä tilauksestasi. Jos et saa viestiä, on kortin tilaamisessa tapahtunut jokin virhe esim. kuvan liittämisen yhteydessä. Ota yhteyttä opiskelijakuntaan (jari.smolander@savonia.fi).

4 / MOBIILIOPISKELIJAKORTTI

Opiskelijakunnan jäsenenä sinulla on mahdollista ottaa ilmaiseksi käyttöö sekä Slice- että Pivo mobiiliopiskelijakortti.

Mikä on Pivo mobiiliopiskelijakortti?
Pivo on mobiilimaksusovellus, jota voivat käyttää kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaat. Pivo on saatavilla iPhoneille ja Android-puhelimille. Pivon palveluvalikosta löytyy myös mobiiliopiskelijakortti. Opiskelijakunnan jäsenenä voit ottaa mobiiliopiskelijakortin käyttöösi. Tarkemmat ohjeet tästä

Mikä on Slice mobiiliopiskelijakortti?
Slice mobiiliopiskelijakortti toimii samalla tavalla kuin muovinen opiskelijakortti, mutta mobiilissa. Slice on Suomen suurin opiskelijaetupalvelu ja maksuton digitaalinen opiskelijakortti. SAVOTTAn jäsenenä voit käyttää Slicen tuhansia opiskelijaetuja ympäri Suomen. Slice opiskelijakortin lataamiseksi saat koulun sähköpostiin erilliset käyttöönottoohjeet jäsenmaksun jälkeen. Jos maksat jäsenmaksun verkkokaupassa, muista tehdä maksun jälkeen mobiiliopiskelijakortin aktivointipyyntö

Mitä hyötyä on mobiiliopiskelijakortista?
Mobiiliopiskelijakortti toimii puhelimessa opiskelijakorttina muovisen kortin rinnalla. Lisäksi mobiiliopiskelijakorteista löydät tuhansia valtakunnallisia ja paikallisia Slice.fi –palvelun neuvottelemia opiskelijaetuja.

Miten saan käyttöön Slice mobiiliopiskelijakortin?
Mobiiliopiskelijakortin voit ladata sovelluskaupasta ja ottaa käyttöön, kun olet maksanut opiskelijakunnan jäsenmaksun ja saanut sähköpostiin ohjeet Slice-opiskelijakortin käyttöönotosta. Jos maksat jäsenmaksun verkkokaupassa, saat mobiiliopiskelijakortin käyttöön muovisen AMK-opiskelijakortin voimassaolotarran noutamisen jälkeen. Jos et pääse noutamaan tarraa muoviseen korttiin, niin voit lähettää erikseen mobiiliopiskelijakortin aktivointipyynnön . Jos et ole tilannut muovista opiskelijakorttia tai ollut opiskelijakorttikuvauksissa, pitää sinun erikseen toimittaa Slice-opiskelijakorttia varten valokuvasi meille (toimisto.savotta@savonia.fi). Valokuvan lähettämisen jälkeen saat vielä erilliset ohjeet sähköpostiin mobiiliopiskelijakortin lataamiselle.

Miten saan käyttöön Pivo mobiiliopiskelijakortin?
Pivo mobiiliopiskelijakortti toimii, kun olet läsnä oleva opiskelija ja jäsenyytesi on aktivoitu opiskelijakunnan jäsenrekisterissä. Jos maksat jäsenmaksun ja/tai noudat voimassaolotarran Microkadun kampuksen palvelupisteillä, saat Pivon heti käyttöösi. Jos olet maksanut jäsenmaksun verkkokaupassa ja et pääse noutamaan muoviseen korttiin tulevaa voimassaolotarraa kampuksen palvelupisteiltä, niin sinun pitää  lähettää erikseen Pivon aktivoimispyyntö.

Miksi mobiiliopiskelijakortti ei toimi?
Et ole ilmoittautunut läsnä olevaksi opiskelijaksi tai et ole opiskelijakunnan jäsen tai mobiiliopiskelijakorttia ei ole vielä aktivoitu opiskelijakunnan jäsenrekisterissä. Jotta mobiiliopiskelijakortin voi aktivoida jäsenrekisterissä, pitää sinulla olla jäsenmaksu maksettuna. Jos olet läsnä oleva opiskelija ja jäsenmaksu on maksettu, niin laita opiskelijakuntaan mobiiliopiskelijakortin aktivointipyyntö. Saat viestin aktivoinnista koulun sähköpostiin. Aktivointi tehdään myös noutaessasi tarran muoviseen opiskelijakorttiisi. Huomioi, että mobiiliopiskelijakortti lakkaa toimimasta siinä vaiheessa, kun sinut kirjataan Savoniassa valmistuneeksi.

Miksi Slice mobiiliopiskelijakortissa ei näy kuvaa vaikka olen käynyt opiskelijakorttikuvassa/toimittanut valokuvan opiskelijakunnalle?
Jos olet ladannut Slice mobiiliopiskelijakortin ennen kuin kuva on tallennettu opiskelijakunnan rekisteriin, niin kuva ei siirry automaattisesti mobiiliopiskelijakorttiin. Tässä tapauksessa sinun pitää käydä resetoimassa Slice tunnus tämän linkin kautta. Resetoinnin jälkeen saat uuden tunnuksen Slicen lataamiseksi. Jos kirjautuminen ei uusilla tunnuksilla onnistu, poista sovellus ja lataa se uudelleen ja kirjaudu vasta sitten.

5 / OPISKELIJAKUNNAN VERKKOKAUPPA

Mitä jäsenasioita voin hoitaa verkkokaupassa?
Verkkokaupasta voit tilata ensimmäisen opiskelijakorttisi tai jos sinulla on kortti hävinnyt tai nimi vaihtunut, niin myös tässä tapauksessa uuden kortin tilaaminen onnistuu verkkokaupan kautta. Ja tietysti jäsenmaksun maksaminen onnistuu verkkokaupan kautta.

Miten kirjaudun verkkokauppaan?
Verkkokauppa löytyy osoitteesta https://opiskelijakuntasavotta.fi/kauppa/. Verkkokauppaan kirjaudutaan tuotteen valinnan jälkeen Savonian sähköpostiosoitteella sekä kampustunnuksella.

6 / POLKUOPISKELIJAT

Olen polkuopiskelija, voinko saada opiskelijakortin?
Polkuopiskelijana et ole oikeutettu opintososiaalisiin etuuksiin ja tämän takia et voi saada opiskelijakorttia. Kun opintosi ovat edenneet niin, että saat tutkinto-oikeuden, olet oikeutettu saamaan myös opiskelijakortin.

Olen saanut tutkinto-oikeuden, miten tilaan opiskelijakortin?
Jos olit mukana opiskelijakorttikuvauksissa polkuopintojesi alussa, niin laita meille viestiä tutkinto-oikeudestasi. Tilaamme sinulle opiskelijakortin kuvallasi.

7 / SIIRTO-OPISKELIJAT

Olen tullut Savoniaan toisesta ammattikorkeakoulusta, mitä teen?
Siirto-opiskelijoille tehdään uusi opiskelijakortti, koska AMK-opiskelijakortti on korkeakoulukohtainen. Jos opiskelet Microkadun kampuksella, helpoin tapa hoitaa asiat kuntoon on tulla käymään valokuvassa opiskelijakunnan toimistolla (E-osa, 3. krs). Jos opiskelet Iisalmen, Varkauden tai Musiikin ja Tanssin kampuksella, niin voit tilata opiskelijakortin verkkokaupan kautta.

Voinko saada toisen korkeakoulun myöntämään korttiin voimassaolotarran?
Opiskelijakortin voimassaolotarra on osoitus opiskelijakunnalle maksetusta jäsenmaksusta. Siksi et voi saada meiltä uutta tarraa muuhun kuin SAVOTTAn myöntämään opiskelijakorttiin.

8 / APUA!

En löydä vastausta kysymykseeni nettisivuilta enkä tästä UKK -osiosta, mitä teen?
Jos et löydä vastausta kysymykseesi, niin ota matalla kynnyksellä yhteyttä opiskelijakunnan toimistolle jari.smolander@savonia.fi puh. 044 7855069.