Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Opiskelijakortti

MUOVINEN AMK-OPISKELIJAKORTTI

Savonian päätoimiset läsnä olevat opiskelijat ovat oikeutettuja saamaan opiskelijakortin. Myös monimuoto- ja ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelijakorttiin, kun opiskelu on tutkintoon johtavaa.

Opiskelijakortti toimii kampuksella henkilökorttina, tunnistautumiskorttina monitoimilaitteille sekä lukitusavaimena säilytyskaappeihin. Terveysalalla AMK-opiskelijakortti toimii myös harjoittelussa henkilökorttina. Opiskelijakunnan jäsenenä tämä valtakunnallinen AMK-opiskelijakortti oikeuttaa sinut kaikkiin paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelija-alennuksiin. Alennusten saamisen ehtona on, että sinulla on opiskelijakortissa voimassaolotarra. Voimassaolotarra on osoitus opiskelijakunnalle maksetusta jäsenmaksusta.

Kampuksella läsnä olevat opiskelijat kuvataan opiskelijakunnan tai tuutoreiden toimesta ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Muista käydä antamassa tiedonsiirtolupa ennen kuvauksia. Kortin valmistumisesta saat viestin Savonian sähköpostiin noin kolmen viikon kuluessa kuvauksista.

Jos et ole osallistunut opiskelijakorttikuvauksiin tai opiskelet pääsääntöisesti etänä, niin voit tilata muovisen opiskelijakortin verkkokauppamme kautta. Tämä onnistuu sen jälkeen, kun olet käynyt antamassa tiedonsiirtoluvan ja saanut Savonian sähköpostiin vahvistusviestin. Opiskelijakorttitilaukseen pitää liittää kasvokuva, joka on otettu vaaleaa taustaa vasten ja rajattu hartioista ylöspäin. Kortin valmistumisesta saat viestin Savonian sähköpostiin noin kolmen viikon kuluessa tilauksesta.

SLICE MOBIILIOPISKELIJAKORTTI

Opiskelijakunnan jäsenenä sinulla on mahdollisuus ladata puhelimeesi Slice mobiiliopiskelijakortti. Mobiiliopiskelijakortti toimii samalla tavalla kuin muovinen opiskelijakortti. Korttia näyttämällä saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelijaedut sekä KELAn ateriatuen. Lisäksi löydät sovelluksesta tuhansia paikallisia ja valtakunnallisia Slice -opiskelijaetuja!

Mobiiliopiskelijakortin voimassaolotarra ei päivity automaattisesti, vaikka olet maksanut jäsenmaksun useammalle vuodelle. Mobiiliopiskelijakortin aktivointi onnistuu vuorokauden kuluessa sen jälkeen, kun noudat muoviseen korttiin voimassaolotarran tai pyydät aktivoimaan mobiiliopiskelijakortin.

Ohje Slice mobiiliopiskelijakortin aktivoimiselle

  1. Mobiiliopiskelijakortti tarvitsee toimiakseen valokuvan. Kuva pitää olla tallennettuna SAVOTTAn jäsenrekisteriin ennen kortin laataamista. Jos osallistuit opiskelijakorttikuvauksiin tai lisäsit kuvasi verkkokauppatilauksen yhteydessä, niin kuva siirtyy järjestelmään automaattisesti. Jos et ole ollut opiskelijakorttikuvauksissa tai liittänyt kuvaa verkkokaupassa, niin kuvan lisääminen onnistuu tämän lomakkeen kautta (linkki tulee myöhemmin).
  2. Maksa opiskelijakunnan jäsenmaksu verkkokaupassa tai Microkadun kampuksen palvelupisteillä.
  3. Jos maksoit jäsenmaksun verkkokaupassa, tee mobiiliopiskelijakortin aktivointipyyntö. Aktivointipyyntöä ei tarvitse tehdä, jos maksoit jäsenmaksun Microkadun kampuksen palvelupisteillä.
  4. Saat mobiiliopiskelijakortin käyttöönottoon tarvittavat tunnukset Savonian sähköpostiin vuorokauden sisällä. Muista tarkistaa roskapostikansio.

Jos Slice mobiiliopiskelijakortin käyttöönotossa on ongelmia, niin kokeile ensin kortin tietojen resetointia tästä linkistä . Resetoinnin jälkeen saat uuden tunnuksen Slicen lataamiseksi.

Lakkasiko mobiiliopiskelijakorttisi toimimasta?

Mobiiliopiskelijakortti tarkistaa opinto-oikeutesi voimassaolon Savonialta ja jäsenmaksun voimassaolon SAVOTTAn jäsenrekisteristä. Jos mobiiliopiskelijakorttisi lakkasi toimimasta voi syy olla joku seuraavista:

  • Opinto-oikeutesi Savoniassa on päättynyt, olet valmistunut tai opintojesi tilassa on tapahtunut muita muutoksia. Mobiiliopiskelijakortti toimii vain läsnäolevilla tutkinto-opiskelijoilla.
  • Jäsenmaksusi opiskelijakunnalle on jäänyt maksamatta lukuvuodelle 2024-2025. Käy maksamassa jäsenmaksusi opiskelijakunnan verkkokaupassa tai palvelupisteillä.
  • Et ole noutanut uutta voimassaolotarraa muoviseen opiskelijakorttiisi tai et ole pyytänyt aktivoimaan mobiiliopiskelijakorttiasi