Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Opiskelijakortti

MUOVINEN OPISKELIJAKORTTI

Savonian päätoimiset opiskelijat ovat oikeutettuja saamaan opiskelijakortin. Myös monimuoto- ja ylemmän amk-tutkinnon opiskelijat ovat oikeutettuja opiskelijakorttiin, kun opiskelu on tutkintoon johtavaa.

Kaikki Savonia-ammattikorkeakoulun uudet opiskelijat kuvataan koulun alettua ja kuvausten jälkeen heille tilataan opiskelijakortit. Jokaisella Savonian opiskelijalla on oltava opiskelijakortti, sillä se toimii kampuksella henkilö- ja kirjastokorttina, tunnistautumiskorttina monitoimilaitteille sekä lukitusavaimena säiltyskaappeihin.

Opiskelijakunnan jäsenenä tämä valtakunnallinen AMK-opiskelijakortti oikeuttaa sinut kaikkiin paikallisiin ja valtakunnallisiin opiskelija-alennuksiin. Alennusten saamisen ehtona on, että sinulla on opiskelijakortissa voimassaolotarra. Katso lisää jäseneksi liittyminen

Opiskelijakorttikuvaukset toteutetaan ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Opiskelijakortin saat noin kolmen viikon kuluttua kuvan ottamisesta. Muistithan antaa tiedonsiirtoluvan tämän linkin kautta? Kun lupa on annettu, niin tietosi siirtyvät Savonian järjestelmästä opiskelijakunnalle noin vuorokauden kuluessa. Saat Savonian sähköpostiin vielä erillisen ilmoituksen, kun tiedot ovat onnistuneesti siirtyneet. Tämän jälkeen voimme tilata sinulle opiskelijakortin ja voit liittyä jäseneksi maksamalla jäsenmaksun verkkokaupassa tai palvelupisteissä. Jos et ollut mukana korttikuvauksissa voit tilata muovisen opiskelijakortin myös verkkokauppamme kautta. (Päivitetty 12.9.2022)

PIVO MOBIILIOPISKELIJAKORTTI

Opiskelijakunnan jäsenenä sinulla on mahdollisuus ladata puhelimeesi PIVO mobiiliopiskelijakortti. Mobiiliopiskelijakortin lataaminen onnistuu sen jälkeen, kun olet maksanut opiskelijakunnan jäsenmaksun ja noutanut muoviseen opiskelijakorttiisi voimassaolotarran. Jos et pääse noutamaan tarraa muoviseen korttiin, niin voit lähettää erikseen Pivon aktivoimispyynnön.

Mobiiliopiskelijakortti toimii samalla tavalla kuin muovinen opiskelijakortti. Korttia näyttämällä saat mm. VR:n ja Matkahuollon opiskelijaedut sekä KELAn ateriatuen. Ja tietenkin kaikki muutkin opiskelijaedut!

Ohje mobiiliopiskelijakortin käyttöönotolle

Mobiiliopiskelijakortin voit ottaa käyttöön, kun olet maksanut opiskelijakunnan jäsenmaksun. Mobiiliopiskelijakortin saat heti käyttöösi, jos maksat jäsenmaksun Microkadun kampuksen palvelupisteillä. Jos maksat jäsenmaksun verkkokaupassa, saat mobiiliopiskelijakortin käyttöön muovisen AMK-opiskelijakortin voimassaolotarran noutamisen jälkeen. Jos et pääse noutamaan tarraa muoviseen korttiin, niin voit lähettää erikseen Pivon aktivoimispyynnön. 

  1. Mene puhelimella (Android, iOS) osoitteeseen https://lataa.pivo.fi/CbxB/savotta ja lataa PIVO puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
  2. Avaa PIVOn päänäkymästä Opiskelijakortti
  3. Luo itsellesi kortti seuraamalla sovelluksen ohjeita, varaudu ottamaan puhelimella kuvasi vaaleaa taustaa vasten

Jos haluat mobiiliopiskelijakortin käyttöön ennen opiskelijakortin valmistumista ja voimassaolotarran noutamista esim. matkustusedun takia, toimi alla olevan ohjeen mukaan.

  1. Maksa opiskelijakunnan jäsenmaksu verkkokaupassa
  2. Laita tieto opiskelijakunnalle mobiiliopiskelijakortin käyttöönotosta TÄSTÄ . Kortin lataaminen onnistuu, kun saat koulun sähköpostiin vahvistusviestin voimassaolotarran luovuttamisesta
  3. Toimi yllä olevan ohjeen mukaan

Mobiiliopiskelijakortin voimassaolotarran päivittäminen

PIVO mobiiliopiskelijakortin voimassaolotarra ei päivity automaattisesti vaikka olet maksanut jäsenmaksun useammalle vuodelle. Mobiiliopiskelijakortin voimassaolotarra päivittyy sen jälkeen, kun noudat muoviseen korttiin voimassaolotarran tai olet antanut Pivon aktivoimispyynnön. 
Jos annat aktivoimispyynnön lomakkeella, niin voimassaolotarra päivittyy sen jälkeen, kun olet saanut koulun sähköpostiin viestin aktivoimisesta. Uusi voimassaolotarra tulee näkyviin Pivoon joko ns. viikkopäivityksen yhteydessä tai voit myös itse päivittää kortin Päivitä kortti -näppäimestä.  

Lakkasiko mobiiliopiskelijakorttisi toimimasta?

PIVO tarkastaa mobiiliopiskelijakortin käyttöoikeuden viikoittain tarkastamalla opinto-oikeutesi voimassaolon Savonialta ja jäsenmaksun voimassaolon SAVOTTAn jäsenrekisteristä. Mobiiliopiskelijakortin voimassaolotarra päivittyy sen jälkeen, kun noudat muoviseen korttiin voimassaolotarran tai olet antanut Pivon aktivoimispyynnön. Jos mobiiliopiskelijakorttisi lakkasi toimimasta voi syy olla joku seuraavista:

  1. Opinto-oikeutesi Savoniassa on päättynyt tai opintojesi tilassa on tapahtunut muita muutoksia. Mobiiliopiskelijakortti toimii vain läsnäolevilla tutkinto-opiskelijoilla.
  2. Jäsenmaksusi opiskelijakunnalle on jäänyt maksamatta lukuvuodelle 2021-2022. Käy maksamassa jäsenmaksusi opiskelijakunnan verkkokaupasssa tai palvelupisteillä.
  3. Et ole noutanut uutta voimassaolotarraa muoviseen opiskelijakorttiisi. Nouda uusi tarra muoviseen opiskelijakorttiisi palvelupisteiltä tai, jos et pääse noutamaan tarraa pyydä aktivoimaan mobiiliopiskelijakortti TÄSTÄ