Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Ajankohtaista

Ella Joukkola valittiin SAMOKin hallitukseen!

Julkaistu: 13.10.2018 klo 18:00 | Julkaisija: Juha Asikainen (Toiminnanjohtaja)

Savoniassa ympäristotekniikkaa opiskeleva Ella Joukkola on valittu Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry:n hallitukseen vuodelle 2019.

Aktiivisena opiskelijana Joukkola on ennättänyt olemaan monessa mukana opintojensa ohessa. Vuonna 2016 hän on vaikuttanut mm. IOL:n hallituksessa ja tällä hetkellä hän on SAVOTTAn hallituksen puheenjohtaja.

Ellan sai hakemaan SAMOKkiin halu olla kehittämässä suomalaisen amk-koulutuksen tasa-arvoisuutta ja saavutettavuutta. – Pidän tärkeänä myös ammattikorkeakoulutuksen rakenteellista kehittämistä aidosti jatkuvaa ja monimuotoista oppimista tukevaan suuntaan.

SAMOK on valtakunnallinen edunvalvoja ja muuttaa amk-opiskelijoiden näkemykset politiikaksi. Missä mielestäsi täytyy onnistua ensi vuonna ja mitä koet itse tärkeäksi? – Vaalivuonna edunvalvonnan onnistuminen on avainasemassa. Haluan olla kehittämässä korkeakoulukenttää, jossa on maailman onnellisimmat opiskelijat. Uskon, että hyvinvoivan ja onnellisen opiskelijan vaikutus ympäröivään yhteiskuntaan ja sen tulevaisuuteen on merkittävä.

Joukkola kuvailee onnellisen opiskelijan olevan opiskelija, joka jaksaa ja edistyy opinnoissaan. – Onnelliset opiskelijat edistyvät oppien tasa-arvoisina ja mielekkäällä tavalla, ymmärtäen opiskelun tarkoituksen ja päämäärän. He saavat arvostetun korkeakoulututkinnon, joka on antanut eväät monikulttuuriseen asiantuntijuuteen.

SAMOKin puheenjohtajaksi liittokokous valitsi Iiris Hynösen Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta O’Diakosta ja varapuheenjohtajaksi Liisa Hyytiäisen Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKOsta. Hallitukseen valittiin Ellan lisäksi  kolme hallituksen jäsentä: Otto Rosenlund Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAsta, Anton Salenius Haaga-Helian opiskelijakunta Helgasta ja Joel Vierikko Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta VAMOKista.

SAVOTTA onnittelee Ellaa! 🙂