Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Edunvalvonnan onnistumiset

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta pyrkii jatkuvasti toiminnallaan parantamaan jäsenistönsä opiskeluaikaa, kerryttämällä esimerkiksi erilaisia opiskelijoiden etuja ja palveluita, sekä tuomalla opiskelijoiden äänen esiin Savonia-ammattikorkeakoulun sisällä. Mitä kaikkea SAVOTTA on saavuttanut kuluneiden vuosien aikana?

Opiskelijakunnan perustaminen

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta, tutummin SAVOTTA, on rekisteröity vuonna 1999, mutta toimintaa on ollut jo vuodesta 1992 alkaen. Opiskelijakunta on ammattikorkeakoululakiin pohjautuva julkisoikeudellinen yhteisö, jonka päätehtävänä on ajaa opiskelijoiden etuja ja huolehtia, että opiskelu olisi mahdollisimman sujuvaa. Opiskelijakunnan toimijat toimivat kaikkien opiskelijoiden äänenä muun muassa Savonian eri toimielinten tapaamisissa. Lue lisää SAVOTTAsta esimerkiksi täältä.

Liikuntapalvelut

SAVOTTA tarjoaa yhteistyössä ISYYn kanssa korkeakouluopiskelijoille opiskelijahintaisia liikuntapalveluja. SYKETTÄ-palveluita on tarjottu Kuopiossa jo vuodesta 2014 eteenpäin ja tänä päivänä se tavoittaa yli 11 500 korkeakouluyhteisön jäsentä. Lue lisää SYKETTÄ-palveluista täältä.

Opiskelijakahvilat

SAVOTTAlta löytyy kaksi omaa opiskelijakahviota, cafeSAVOTTA sekä tammikuussa 2020 avattu Bar & cafeSAVOTTA. Kahvilat tuovat opiskelijoille ja kampuksen työntekijöille edullisia välipalavaihtoehtoja keskellä kiireistä arkea. Uusi Bar & cafeSAVOTTA tarjoaa aikaisemman kahvilan tarjonnan lisäksi myös hana- ja pullotuotteita, sillä siellä on myös anniskeluoikeudet! Molemmat kahviot palvelevat opiskelijoita myös jäsenasioissa. Kahviloiden oleskelutilat toimivat arjen olohuoneena, sillä siellä on helppo ja mukava opiskella tai jopa pelailla eri lautapelejä opiskelutovereiden kanssa.

Edut & alennukset

SAVOTTA pyrkii tekemään opiskelijoiden arjesta jatkuvasti halvempaa (.. helpompaa.. ja hauskempaa). Täten SAVOTTA tekee myös tiivistä yhteistyötä Opiskelijan Kuopio kanssa. Opiskelijoille tarjotaan erilaisia etuja ja alennuksia ympäri kampuskaupunkeja, joita hyödyntämällä opiskelija voi säästää useita satoja euroja! Osa huikeista opiskelija-alennuksista löytyy myös Pivon mobiiliopiskelijakortin “Edut”-osiosta.

Perinteisten ravintola- ja liikekohtaisten etujen lisäksi, SAVOTTA tarjoaa myös jäseneksi liittyessä 2 kuukautta Savon Sanomia veloituksetta, sekä opiskelijakalenterin tulevalle lukuvuodelle. Kuopion kampuksen opiskelijakahviot tarjoavat myös opiskelijahintaista kahvia, sekä edullisia laskettelu- ja elokuvalippuja. Lue lisää opiskelijaeduista täältä.

YTHS

Tasa-arvoista asemaa kaikille korkeakouluopiskelijoille terveydenhuollon suhteen on ajettu jo pidemmän aikaa. Keväällä 2019 hallituksen esitys korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuoltoa koskevaksi laiksi hyväksyttiin eduskunnassa. Presidentti vahvisti lain 17.5.2019 ja se tulee voimaan 1.1.2021

Käytännössä lakiuudistus tarkoittaa sitä, että vuoden 2021 alusta YTHS huolehtii myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden perusterveydenhuollon palveluista. YTHS tulee siis tuottamaan ne palvelut, jotka ovat olleet aikaisemmin kunnan vastuulla yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Ne käsittävät perusterveydenhoidon lisäksi laajemmat mielenterveys- ja hammaslääkäripalvelut. Lue lisää YTHS 2021-uudistuksesta täältä.