Opiskelijakunta SAVOTTA

Valikko

Ajankohtaista

Ammattikorkeakoulujen rehtorit ja opiskelijakunnat vetoavat korkeakouluyhteisöihin koronaviruksen leviämisen pysäyttämiseksi

Julkaistu: 7.10.2020 klo 08:03 | Julkaisija: Sini Tuovinen (Viestinnän harjoittelija)

Koronavirustilanne heikentyy Suomessa nopeasti ja tartuntaketjuja on myös ammattikorkeakouluopiskelijoiden parissa. Tämä on johtanut etäopetuksen lisäämiseen ja jopa kampusten sulkemisiin eri paikkakunnilla.

Monet tartunnoista ovat peräisin tapahtumista, joihin on vapaa-aikana kokoontunut paljon opiskelijoita. Ammattikorkeakoulujen rehtorit ja opiskelijakunnat muistuttavat nyt korkeakouluyhteisöjä vastuullisesta käyttäytymisestä.

Tartuntaketjujen takia korkeakoulujen opetus on jouduttu keskeyttämään ja kampukset sulkemaan usealla paikkakunnalla. Viime viikon ja viikonlopun tartuntaketjujen vuoksi on suljettu Vaasan ammattikorkeakoulu kokonaisuudessaan sekä Novian Vaasan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Savonlinnan kampukset.

Jotta koronavirustartuntojen leviäminen saadaan jatkossa estettyä, jokaisella kampuksilla työskentelevällä ja opiskelevalla on iso vastuu oman käyttäytymisensä osalta.

Isompiin tapahtumiin osallistumista tulee nyt välttää. Samoin tulee noudattaa ohjeita turvaväleistä, maskeista ja hygieniasta.

Nämä ovat ainoat tavat varmistaa, että ammattikorkeakoulut pystyvät tarjoamaan lähiopetusta myös jatkossa. Opetus kampuksilla on osa yhteisöllisyyttä, jota poikkeusaikoina on kaivattu.

Me kaikki voimme omilla toimillamme vähentää riskiä, että kampuksia ei jouduta koronan vuoksi sulkemaan.

 

Mervi Vidgrén
Rehtori

Eemeli Kangas
Opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja

 

Jos koronatilanne huolettaa sinua, voit ammattikorkeakoulussamme kääntyä korkeakoulukuraattorin puoleen,
Meri Tissari 044 785 6059 / meri.tissari@savonia.fi

​​​​​​​Jos sinulla on erityisiä huolenaiheita tilanteeseen liittyen, voit olla sähköpostitse yhteydessä osoitteeseen matkaturva@savonia.fi